Γραφείο τελετών ο Τσακαλώτος: Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο!





Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη Βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω,
αλλά αυτοί οι άνθρωποι
-οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».
Το επίμαχο σημείο της ομιλίας ξεκινά περίπου στο 1ο λεπτό.



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.

Χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι
“δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”.

Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».
http://www.freepen.gr/2018/09/blog-post_288.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια