Ο μακεδονισμός των Βουλγάρων και οι Έλληνες στα τουρκικά παζάρια






Η προπαγάνδα στο δημοψήφισμα των Σκοπίων, η ομιλία του Ζάεφ στο Ευρωκοινοβούλιο και το πρόβλημα της τουρκικής οικονομίας.

Αναδημοσίευση από: voria.gr
Καλλισθένης εν δήμω

Θυμάστε που σας είπα ότι την προπαγάνδα για το ναι στο δημοψήφισμα των Σκοπίων ανέλαβε η ίδια βρετανική εταιρεία που
είχε αναλάβει και την προπαγάνδιση του Σχεδίου Ανάν; Χρησιμοποιεί τα ίδια κόλπα. Μέχρι και με προοπτική πολέμου απειλούνται όσοι δεν συμφωνούν.


Τα ίδια διέρρεαν κι εδώ το 2004, επισείοντας τον φόβο τουρκικής επίθεσης στην ελεύθερη Κύπρο. Το κόλπο δεν έπιασε, στα Σκόπια όμως υπάρχει ενδεχόμενο, από την στιγμή που Αλβανοί, Κοσοβάροι και Σέρβοι έχουν ακονίσει τα μαχαίρια τους.


Ας μη ανησυχούν όμως τα αφεντικά. Οι ρευστής εθνικής συνείδησης Σλάβοι, που ενώ μακεδονίζουν τρέχουν να αποκτήσουν διαβατήριο ως Βούλγαροι, αυτό θέλουν.
Το διαβατήριο για να φύγουν από τα Σκόπια προς κάποια ευρωπαϊκή χώρα.


Τον μακεδονισμό τούς τον επέβαλαν για να μη υπάρχουν Σλάβοι στα Βαλκάνια και ταιριάξουν με τους συγγενείς τους, προς βλάβη της Δύσης. Το ίδιο πάνε να κάνουν και με τους Βουλγάρους, ότι είναι… Θρακιώτες. Εύκολα γίνονται πιστευτά όταν κάποιος ντρέπεται για την καταγωγή του και ζητά να αποκτήσει ευγενείς ρίζες. Ως και οι Τούρκοι ανακάλυψαν… πρωτό-Τουρκους στην Ιωνία κατά τους αρχαίους χρόνους.


Ζάεφ: «Απευθύνομαι στην Ευρωβουλή στη μητρική μου "μακεδονική γλώσσα"». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όπως έγραψε κι εχθές η voria.gr, κατοχυρώνεται και επίσημα πλέον ο μακεδονισμός των Σκοπιανών, τον οποίο παραχώρησε ο κ. Ν. Κοτζιάς για λόγους που μόνον εκείνος γνωρίζει, κι εμείς μπορούμε μόνον να υποθέτουμε.


Δεν ξέρω αν τώρα που έγινε αντιληπτό τι συμφωνία υπέγραψε, αισθάνεται τύψεις, αλλά για πολλούς λόγους δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει. Ελπίζω, να έγινε αυτό μάθημα, ώστε στην επόμενη Συμφωνία να θυμάται ότι υπάρχει και λαός. Ο αξιωματούχος, που ορκίστηκε να τον υπηρετεί, θέτει πίσω το Εγώ του.


Ρεκόρ Ελλήνων τουριστών στο Παζάρι του Αϊβαλί. Οι Έλληνες συρρέουν στο παζάρι που γίνεται κάθε Πέμπτη στο Αϊβαλί. Την Πέμπτη αυτή την εβδομάδα πήγαν από την Ελλάδα 1.600 άτομα με 4 πλοία.


Ίδια εικόνα στην Αδριανούπολη, που πλημμυρίζει η αγορά της από Έλληνες
και Βουλγάρους. Οι εκεί έμποροι αποκαλύπτουν πως δεν αγοράζουν μόνον καταναλωτικά προϊόντα, αλλά και άλλα είδη που τα πωλούν μικρέμποροι στις εδώ λαϊκές αγορές, σε τιμές τρεις φορές παραπάνω.


Όσοι προτιμούν τις αγορές της Τουρκίας ΄-ή και των βόρειων χωρών- διαμαρτύρονται επειδή κλείνουν επιχειρήσεις στην Ελλάδα και δεν υπάρχουν δουλειές. Δεν βγάζεις άκρη με την ράτσα μας. Ή του ύψους θάμαστε ή του βάθους. Τώρα δεν χρειάζεται να πω που είμαστε.


Να κι άλλος δείκτης που δείχνει το πρόβλημα της τουρκικής οικονομίας. Η κατανάλωση ρεύματος τον Αύγουστο μειώθηκε σε σχέση με πέρσι, κατά 3,215 και διαμορφώθηκε στις 26 δισ. 637 εκ. 2013 χιλιάδες κιλοβατώρες. Τονίζεται πως η πτώση αυτή στην κατανάλωση του ρεύματος πηγάζει από την μείωση της παραγωγής στην βιομηχανία.


Κατά την επίσκεψη του Αυστριακού πρωθυπουργού, Κουρτς, στα Σκόπια υπήρξε και ένα απρόοπτο. Οι διοργανωτές τοποθέτησαν στον ιστό αντί την σημαία της Αυστρίας, τη σημαία της Λετονίας. Η διαφορά είναι μικρή, αλλά πολύ σημαντική. Η λευκή γραμμή στη μέση είναι ίδιου μεγέθους με τις κόκκινες στην αυστριακή σημαία.

http://www.freepen.gr/2018/09/blog-post_384.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια