Πάτρα:Μέσα σε δημόσια έκταση που διαχειρίζεται ο Δήμος «φύτρωσε» πέτρινο αυθαίρετο (ΦΩΤΟ)

Σοκάρει η αποκάλυψη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας, σύμφωνα με την οποία μέσα στον καλαμιώνα του Έλους της Αγυιάς,

έχει φυτρώσει – αποτελεί δημόσιο κτήμα και βρίσκεται στη διαχείριση του Δήμου Πατρέων – πολύ κοντά στο χωματόδρομο που χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες για τρέξιμο, πέτρινο στεγασμένο αυθαίρετο κτίσμα πάνω από 40 τ.μ..




Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας
ενημέρωσε για το ταπεινωτικό για το κύρος του νόμου αυτό θέμα τον Δήμο Πατρέων με αναφορά της από τις 19 Ιουνίου, αλλά από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια,ούτε έχουμε ως τώρα τρείς μήνες μετά , απάντηση στην αναφορά μας

Γνωστοποιούμε την την υπόθεση αυτή με την απαίτηση, δημόσια πλέον, να αποκατασταθεί η νομιμότητα, πριν η αδιαφορία ερμηνευθεί από οποιουσδήποτε ως πράσινο φως για περαιτέρω αυθαίρετες ενέργειεςστον πολύτιμο αυτό δημόσιο πνεύμονα πρασίνου.



Η αναφορά μας προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολεοδομικού Σχεδιασμού κ. Στάμο, είχε ως εξής:

Σας γνωρίζουμε ότι μέσα στο προστατευόμενο παράκτιο υγρότοπο του Έλους της Αγυιάς υπάρχει παρανόμως εδώ και αρκετά χρόνια στο Βόρειο τμήμα του υγρότοπου, κτίσμα κατασκευασμένο πάνω σε τμήμα επιχωματωμένο με δομικά απόβλητα και επιστρωμένο με χαλίκι που είχε κατασκευαστεί στο τέλος της δεκαετίας
του 80 για τις ανάγκες κάποιων αγώνων με τροχοφόρα. Αργότερα η φύσηφρόντισε να καλύψει την επιχωμάτωση με πυκνή βλάστηση.

Εκεί λοιπόν παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο κτίσμα το οποίο τώρα βρίσκεται επιμελώς καλυμμένο στην παραπάνω θέση μέσα σε ψηλούς καλαμιώνες και με δύσκολα διακρινόμενη πρόσβαση. Δίπλα, διέρχεταιο εντός του Έλους χωματόδρομος που χρησιμοποιείται για τρέξιμο αναψυχής.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας με έκπληξη διαπιστώσαμε, πως την παλιά ξύλινη κατασκευή την οποία επίσης είχαμε καταγγείλει ως αυθαίρετο κτίσμα και είχε πράγματι επιβεβαιωθεί αυτό από τις αρμόδιες υπηρεσίες,έχει διαδεχτεί πέτρινο κτίσμα 30 – 40 περίπου τ.μ. το οποίο και κατοικείται από ένα πρόσωπο (από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε) μέσα σε αύλειο χώρο περίπου 40 τ.μ. εκχερσωμένης έκτασης που περιλαμβάνειάλλες δύο παλαιότερες ξύλινες κατασκευές ως βοηθητικούς χώρους, που πιθανόν ο ένας αποτελούσε την παλαιότερη γνωστή αυθαίρετη κατοικία. Η ανοχή και που έδειξε έως σήμερα η πολιτεία, άφησε τα περιθώρια γι’ αυτή την εξέλιξη.



Αυτό θέτει
σε κίνδυνο την εφαρμογή της εγκεκριμένης Περιβαλλοντικής Μελέτης Καραθανάση, η οποία έχει γίνει για λογαριασμό του Δήμου Πατρέων με στόχο την προστασία και την οικοδιαχείριση τουυγροτόπου, καθώς μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και για άλλα πρόσωπα να αρχίσουν να «σαλαμοποιούν» τον υγροτοπικό αυτό χώρο ο οποίος ανήκει στον Δήμο Πατρέων, μετά από παραχώρησή του από τονΕλληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Παρακαλούμε όπως προβείτε σε αυτοψία και κατόπιν αυτής πράξετε τα νομίμως προβλεπόμενα.

Επισυνάπτουμε φωτογραφία του σημείου πρόσβαση στο κτίσμα και αποσπάσματα από χάρτες Google, έτους 2018, στους οποίους καθαρά διακρίνεται το αυθαίρετο ως ξένο σώμα στον καλαμιώνα.

πηγες
http://patrastimes.gr/home-page-slider/
http://www.contraseolous.gr/

http://www.oparlapipas.gr/2018/09/mesa-se-dimosia-ektasi-patra.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια