ΗΠΑ: «Αεροπλανοφόρο» θέλει την Ελλάδα ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός Ντάνφορντ







Οι ΗΠΑ δια του Αρχηγού των ΕΔ , Στρατηγού Ντάνφορντ, ζήτησαν στρατιωτικές βάσεις στην Ελλάδα όπως μεταδίδουν αμερικανικά MME.


«Οι ΗΠΑ ερευνούν περαιτέρω επέκταση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ελλάδα. Αυτή θα περιλαμβάνει αυξημένη πρόσβαση σε αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία, αυξημένες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις» είπε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Στρατηγός Joseph Dunford.


«Αν κοιτάξετε την γεωγραφία και δείτε τις τωρινές επιχειρήσεις στην Λιβύη, και τις τωρινές επιχειρήσεις στην Συρία, δείτε επίσης και άλλες πιθανές επιχειρήσεις στην Α.Μεσόγειο.
Θα δείτε την γεωγραφία της Ελλάδας και τις δυνατότητες που προσφέρει. Αυτές είναι πολύ αυξημένες» τόνισε ο Dunford.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις αμερικανικών ΜΜΕ, οι ρεπόρτερ που συνόδευσαν τον Στρατηγό Ντάνφορντ ανέφεραν πως οι ΗΠΑ αναζητούν βάσεις στην Ελλάδα αλλά αυτές όπως ανέφεραν δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ο Ανώτατος Διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Στρατηγός Curtis Scaparrotti, εξετάζει αρκετές επιλογές για τις ΗΠΑ. Εκπαίδευση, λιμάνια, βάσεις.

«Αυτές είναι συζητήσεις που ο Στρατηγός Σκαπαρότι και άλλοι έχουν αυτή τη στιγμή καθώς ψάχνουν την ευρύτερη περιοχή για το «που θα βάλουν νέες δυνάμεις για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια» .

Ο Ντάνφορντ είπε πως η αυξημένη χρήση Ελληνικών βάσεων δεν σχετίζεται με τις αμερικανοτουρκικές
σχέσεις και ανέφερε πως αναμένει πως η χρήση του Ιντσιρλίκ θα συνεχιστεί. Ηδη όπως είναι γνωστό επιχειρούν MQ-9 Reaper από τη βάση στην Λάρισα ενώ πολλά αμερικανικά πλοία επισκέπτονται την Σούδα και όχι μόνο. Πρόσφατα ήρθαν το πλοίο «New York» και το αεροπλανοφόρο Truman το Μάιο..

«Η Αμερικανική ναυτική και αεροπορική παρουσία στην Σούδα από κάποιες απόψεις βρίσκεται στο αποκορύφωμα των δυνατοτήτων της για υποστήριξη της EUCOM, AFRICOM, TRANSCOM, SOCOM λόγω αυξημένης κίνησης για υποστήριξη επιχειρήσεων στην Συρία».

«Εκμεταλλευόμαστε την Σούδα. Απότελεί κρίσιμη υποδομή για εμάς στην περιοχή» είπε ο Ντάνφορντ.
crashonline.gr
https://hellas-now.com/ellada-o-archigos-ton-amerikanikon-enoplon-dynameon-stratigos-ntanfornt/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια