Έρχεται το «χάραγμα του θηρίου» – «Θα κάνουν εμφυτεύσεις όπως σήμερα κάνουν τατουάζ»





Μετά από μια εταιρεία στο Ουισκόνσιν που εμφύτευσε σε κάθε ένα
από τους υπαλλήλους της ένα μικροτσίπ ισχυριζόμενη μάλιστα πως το... αγάπησαν απόλυτα, πολλοί αντέδρασαν και ήταν κατηγορηματικοί ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα δεχτούν ποτέ τσιπ σαν σκύλοι.

Κάποιοι επικαλέστηκαν θρησκευτικές αντιρρήσεις (χάραγμα του θηρίου), ενώ άλλοι θεωρούν ότι η ιδιωτική τους ζωή έχει ήδη δεχτεί αρκετή εισβολή με την εμφάνιση «έξυπνης» τεχνολογίας και διαφημιστικών cookies στο διαδίκτυο.

Εάν ορκίζεστε πάντω πως δεν θα δεχτείτε ποτέ τσιπ, αρκετοί ειδικοί που μιλούν σε ένα άρθρο στην USA Today θεωρούν ότι κάνετε λάθος!

Ο αναπληρωτρια καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Wisconsin-Milwaukee Noelle Chesley, δήλωσε: «Θα συμβεί σε όλους. Αλλά όχι φέτος... Ίσως όχι στη γενιά μου, αλλά σίγουρα σε αυτή των παιδιών μου. ”

Η καθηγήτρια Chesley δεν είναι μόνη που κάνει μια τέτοια πρόβλεψη. Ο Gene Munster της Loup Ventures είχε πολλά να πει για την πιθανότητα να δεχτεί ο καθένας ένα μικροτσίπ. Πιστεύει κάτι τέτοιο ότι είναι περίπου 50 χρόνια μακριά.

«Σε 10 χρόνια, το Facebook, το Google,
η Apple, και το Tesla δεν θα έχουν τους υπαλλήλους τους τσιπαρισμένου”, λέει.

«Θα δείτε ορισμένους ακραίους τεχνολογικούς ανθρώπους που το υιοθετούν, αλλά όχι μεγάλες εταιρείες”.

Η ιδέα να τσιπαριστεί κανείς έχει «πολύ αρνητική σημασία» σήμερα, αλλά μέχρι το 2067 «θα έχουμε απευαισθητοποιηθεί από το κοινωνικό στίγμα», λέει ο Munster.

Το άρθρο μάλιστα προπαγανδίζει τα «οφέλη» του να εμφυτεύσει κανείς ένα μικροτσίπ στο χέρι του.
Στη Σουηδία, η BioHax αναφέρει ότι περίπου 3.000 πελάτες έχουν ενσωματώσει το τσιπ της για να κάνουν πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της οδήγησης επί του εθνικού δικτύου χωρίς να σταματούν για διόδια.



Στις ΗΠΑ, η Dangerous Things, μια εταιρεία που εδρεύει στο Σιάτλ, λέει ότι έχει πουλήσει «δεκάδες χιλιάδες” μάρκες στους καταναλωτές μέσω της ιστοσελίδας της. Το τσιπ και η εγκατάσταση κοστίζουν περίπου $ 200.

Μετά από χρόνια υποκαλλιέργειας, «τώρα είναι καιρός» να χρησιμοποιούνται συχνότερα τα τσιπ, λέει ο Amal Graafstra, ιδρυτής της “Dangerous Things”, μεγάλης εταιρείας με γκάτζετ. «Θα αρχίσουμε να βλέπουμε ότι τα εμφυτεύματα των τσιπ θα έχουν την ίδια σφαίρα αποδοχής με τα τρυπήματα για τατουάζ τώρα”.

Σε μια πρόσφατη διάσκεψη τεχνολογίας, ο Hannes Sjöblad εξήγησε πώς ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται στο χέρι του κάνει τη ζωή του ευκολότερη. Αντικαθιστά όλα τα κλειδιά και τις κάρτες που χρησιμοποιούνται για να γεμίσει τις τσέπες του.

«Το χρησιμοποιώ πολλές φορές την ημέρα, για παράδειγμα, το χρησιμοποιώ για να ξεκλειδώσω το έξυπνο τηλέφωνο μου, για να ανοίξω την πόρτα στο γραφείο μου”, δήλωσε ο Sjöblad.
Ο Sjöblad αποκαλεί τον εαυτό του ως biohacker. Ο ίδιος εξήγησε:
«Εμείς οι biohackers, πιστεύουμε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένα καλό ξεκίνημα, αλλά σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης”.

Τι γίνεται με τη σκοτεινή πλευρά του μικροτσίπ;

Ο Alessandro Acquisti, καθηγητής της τεχνολογίας της πληροφορικής και της δημόσιας τάξης στο πανεπιστήμιο Heinz του Carnegie Mellon, προειδοποιεί ότι αυτό δεν μπορεί να είναι μια καλή ιδέα.

«Οι εταιρείες συχνά ισχυρίζονται ότι αυτά τα τσιπ είναι ασφαλή και κρυπτογραφημένα... Αλλά το” κρυπτογραφημένο «είναι” ένας πολύ αόριστος όρος «, δήλωσε,” που θα μπορούσε να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από ένα πραγματικά ασφαλές προϊόν σε κάτι που είναι εύκολο να αποφευχθεί».

Ένα άλλο πιθανό πρόβλημα, δήλωσε ο ίδιος, είναι ότι η τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για ένα σκοπό μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί για άλλο. Ένας μικροτσίπ που εμφυτεύεται σήμερα για να επιτρέψει την εύκολη πρόσβαση στην κατασκευή και τις πληρωμές θα μπορούσε, θεωρητικά, να χρησιμοποιηθεί αργότερα με περισσότερους επεμβατικούς τρόπους.

«Μόλις εμφυτευθούν, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε ή να σταματήσουμε μια μελλοντική διεύρυνση της χρήσης τους», δήλωσε ο Δρ Acquisti.

Την ανησυχία του εξέφρασε
και ο Bryan Allen, επικεφαλής του προσωπικού της κρατικής αντιπροσωπείας Tina Davis (D), ο οποίος εισάγει νομοσχέδιο στην Πενσυλβάνια για να απαγορεύσει την υποχρεωτική ενσωμάτωση τσιπ.

«Αν ισχύσει κάτι τέτοιο τι θα εμποδίσει έναν εργοδότη να πει στους υπαλλήλους είτε το κάνετε είτε δεν μπορείτε πλέον να εργαστείτε εδώ».

Αρκετές πολιτείες έχουν περάσει παρόμοιους νόμους. «Το βλέπω αυτό ως ζήτημα δικαιωμάτων των εργαζομένων», λέει η γερουσιαστής της Νεβάδα Becky Harris (R).

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια