Ορμπάν: Η Ε.Ε. θέλει να αλλάξει την πληθυσμιακή σύνθεση της Ευρώπης - Θα κινήσουμε νομικές διαδικασίες!







Freepen.gr - Η Ουγγαρία σκέφτεται να αναλάβει νομική δράση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την ψήφο της για την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά της Βουδαπέστης.


Η πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου της ΕΕ πιστεύει ότι η κυβερνώσα δεξιά κυβέρνηση στην Ουγγαρία αποτελεί μια "συστημική απειλή" στις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 448 ψήφους υπέρ,
197 κατά και 48 αποχές, ψήφισε υπέρ της κίνησης πειθαρχικών διαδικασιών βάσει του άρθρου 7 κατά της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας.


Το άρθρο 7, γνωστό από πολλούς ως "επιλογή πυρηνικής ενέργειας", θα άρει τα δικαιώματα ψήφου της Ουγγαρίας στην ΕΕ και θα υποβιβάσει τη χώρα σε μέλος χωρίς δικαίωμα ψήφου.


Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινήσει μια νομική διαδικασία εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς αμφισβήτησε τα κίνητρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας κατά της Βουδαπέστης:


"Στο σημερινό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία υπέρ της μετανάστευσης", δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι
ευρωβουλευτές προσπαθούν να αλλάξουν τη σύνθεση του ευρωπαϊκού πληθυσμού. «Χρειαζόμαστε ένα νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ένα άλλο μέλλον», είπε, ενώ κατηγόρησε την ΕΕ ότι υποστηρίζει οικονομικά τις ΜΚΟ.


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξαπέλυσε επίσης επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκερλ ότι προσπαθεί να υπονομεύσει την ικανότητα της χώρας να υπερασπίζεται τα σύνορά της χρησιμοποιώντας τοπικά στρατεύματα. Η Μέρκελ ζήτησε από τα κράτη της ΕΕ να ενισχύσουν τα σύνορά τους ενισχύοντας την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής, γνωστή και ως Frontex.


"Το σχέδιο είναι ότι εάν η Ουγγαρία δεν μπορεί να αναγκαστεί να δεχθεί τους μετανάστες, τότε πρέπει να αφαιρεθεί το δικαίωμά της να προστατεύσει τα σύνορά της", δήλωσε ο Ορμπάν,
κατηγορώντας το μπλοκ ότι θέλει να "στείλει μισθοφόρους" στη χώρα του.


Η Ουγγαρία, μαζί με την Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία, αντιτάχθηκαν στην πολιτική της ΕΕ για τους μετανάστες. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της ΕΕ, οι τρεις χώρες εξακολουθούν να ακολουθούν μια πορεία μη συμμόρφωσης, υποστηρίζοντας ότι οι παράνομοι μετανάστες αποτελούν απειλή για την ασφάλειά τους.
http://www.freepen.gr/2018/09/blog-post_392.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια