Οι παππούδες σας είχαν αλλεργίες σε φαγητά; Μία σύγκριση δείχνει την εξάπλωση της επιδημίας των αλλεργιών στα τρόφιμα από γενιά σε γενιά. Σύμφωνα με μία έρευνα του 2013, οι αλλεργίες που έχουν παιδιά σε τρόφιμα έχουν αυξηθεί κατά 50% από το 1997 μέχρι το 2011.
Παρόλο που τα στοιχεία που έχουμε δεν χρονολογούνται πολύ πίσω, φαίνεται πως υπάρχει σημαντική αύξηση στις καταγραμμένες τροφικές αλλεργίες τα τελευταία χρόνια.
Τι μπορεί να οφείλεται γι’αυτό;
7 λόγοι που οι παππούδες μας δεν είχαν τροφικές αλλεργίες
1) Έτρωγαν εποχιακό φαγητό.
Το φαγητό ερχόταν από τις φάρμες και δεν υπήρχαν συντηρητικά. Επειδή τα τρόφιμα δεν ήταν επεξεργασμένα, η διατροφή ήταν γεμάτη θρεπτικά συστατικά.
2) Δεν έκαναν δίαιτα ούτε περιόριζαν το σώμα και τον μεταβολισμό τους.
Έτρωγαν ότι ήταν διαθέσιμο. Έτσι, είχαν υγιή μεταβολισμό και έτρωγαν ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός τους.
3) Μαγείρευαν στο σπίτι χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές μαγειρέματος.
Τα επεξεργασμένα ή έτοιμα φαγητά δεν υπήρχαν σαν επιλογή και το να φας έξω ήταν πολυτέλεια. Ευτυχώς για εκείνους όμως, αυτό βελτίωνε την υγεία τους.
4) Δεν έτρωγαν μεταλλαγμένα, πρόσθετα τροφίμων, σταθεροποιητές και παχυντές.
Το φαγητό δεν ήταν γεμάτο προσθετικά, αντιβιωτικά και ορμόνες.
5) Έτρωγαν όλο το ζώο, συμπεριλαμβανομένου και ζωμούς από οστά και όργανα.
Τα κόκαλα τα φύλαγαν για να φτιάχνουν σούπες και ζωμούς και αυτές οι τροφές ήταν γεμάτες φαρμακευτικές ιδιότητες και ποτέ δεν τις πετούσαν.
6) Δεν πήγαιναν στον γιατρό κάθε φορά που ένιωθαν άρρωστοι και δεν έπαιρναν φάρμακα.
Όταν είχαν πυρετό, περίμεναν. Όταν αρρώσταιναν, έτρωγαν σούπες, ζωμούς και ξεκουραζόντουσαν πολύ. Το φάρμακό τους ήταν το φαγητό, είτε το καταλάβαιναν, είτε όχι.
7) Περνούσαν πολύ χρόνο έξω.
Οι παππούδες μας δεν είχαν την επιλογή να μείνουν μέσα και να παίξουν με το κινητό ή τον υπολογιστή τους. Έβγαιναν έξω και έπαιζαν στην φύση.
Η διατροφή επηρεάζει κάθε κύτταρο του σώματός μας. Η υγεία των κυττάρων μας εξαρτάται από την διατροφή και τον τρόπο ζωής μας. Τα κύτταρα δημιουργούν τους ιστούς, οι ιστοί τα όργανα και εμείς είμαστε φτιαγμένοι από όργανα. Εάν η διατροφή μας είναι ανεπαρκής, είναι λογικό το σώμα μας να βγαίνει εκτός ισορροπίας. Έτσι, μπορεί να αναπτύξουμε ευαισθησία σε διάφορες τροφές.
Οι αναρτήσεις του blog είναι ως επι των πλείστων από άλλες διαδυκτυακές ιστοσελίδες και γίνεται επιλογή τους απο την ομάδα μας. Οι αναρτήσεις δεν σημαίνει οτι αποτελούν και την άποψη μας. Μπορείτε να σχολιάζεται ελεύθερα οτι θέλετε. Μπορείτε επίσης ελέυθερα να αντιγράφεται τις αναρτήσεις μας αυτούσιες ή σε τμήματα αρκεί να αναφέρεστε στην πηγή με ενεργό link
(ΑΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΣΥΓΓΡΑΦΈΩΝ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΈΣΟΥΜΕ.)
0 Σχόλια