Έτοιμη να «εκραγεί» η χώρα με τους λαθρομετανάστες: Ξεσηκωμός Ελλήνων – Μαζεύουν υπογραφές για να κλείσουν κέντρα υποδοχής






Bράζουν οι Ελληνες. καθώς η Κυβέρνηση τους έχει αφήσει πλέον στο έλεος του Θεού.Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες στα κέντρα υποδοχής που αρχικά είχαν σχεδιαστεί για να φιλοξενούν πολύ λιγότερους ανθρώπους.


Στη Σάμο συγκεντρώνουν υπογραφές από την Τρίτη προκειμένου
να κλείσει το κέντρο υποδοχής στο Βαθύ στο οποίο βρίσκονται 4.000 αιτούντες άσυλο ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι για 650 άτομα.


Στο κείμενο που υπογράφει ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Αγγελόπουλος τονίζει ότι «τρία χρόνια μετά, η αποσυμφόρηση του ΚΥΤ εξακολουθεί και είναι εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα. Η τελευταία από αυτές, από τον κ. Βίτσα, πριν από ελάχιστους μήνες, αναφερόταν σε λύση σε αυτό το διαρκές αιτούμενο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όμως, ο Σεπτέμβριος έφτασε και οι “φιλοξενούμενοι’’ στο ΚΥΤ πόλεως Σάμου έχουν, εν τω μεταξύ αυξηθεί αντί να μειωθούν!

Τρία χρόνια μετά, ενώ οι Δήμοι είναι οι μοναδικοί φορείς που δεν έχουν την παραμικρή ουσιαστική αρμοδιότητα στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού και υπό τη βαριά σκιά της πρόσφατης αποκάλυψης
για τον περίεργο ρόλο που παίζουν κάποιες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ στο όλο θέμα, η κατάσταση έχει γίνει ασφυκτική και το ποτήρι έχει ξεχειλίσει».

Την ιδιά ώρα πολύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Μόρια με τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Βίτσα να δηλώνει για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες ότι «η κατάσταση είναι οριακή».

«Από 1η Ιουνίου είχαμε κοντά στις 11.000 αφίξεις. Το ίδιο διάστημα πήραμε 6.200 ανθρώπους από τα νησιά. Αρα στη Μυτιλήνη η κατάσταση είναι οριακή. Πάνω από το 70% από όσους βρίσκονται στη Μόρια έφτασαν την καλοκαιρινή περίοδο» δήλωσε στο ραδιόφωνο news247.

κατοχικα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια