Νέες απειλές Ερντογάν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα σε Αιγαίο και Κύπρο


epa06677137 A handout photo made available by the Turkish Presidential Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan arrives to speak during a press conference at at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 18 April 2018. Turkish President Recep Tayyip Erdogan announced that Turkey will hold the snap election on 24 June 2018. The presidential and parliamentary elections were scheduled to be held in November 2019, but government has decided to change the date following the recommendation of the Nationalist Movement Party (MHP) leader Devlet Bahceli. EPA/TURKISH PRESIDENTAL PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES








Νέες απειλές Ερντογάν: Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα σε Αιγαίο και Κύπρο.


Με φόντο την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κύπρο και την Αίγυπτο για τον υποθαλάσσιο αγωγό που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα «Αφροδίτη», αλλά και την προειδοποίηση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας ότι δεν θα επιτραπεί η δημιουργία τετελεσμένων στην ανατολική Μεσόγειο, τώρα ήρθε η ώρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Τούρκο πρόεδρο η Κύπρος αλλά και η Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο.


«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στο Αιγαίο και την Κύπρο με κάθε μέσο», φέρεται να δήλωσε στέλνοντας σαφή μηνύματα σε Λευκωσία και Αθήνα. Και όλα αυτά πριν από το ραντεβού που ενδεχομένως να έχει στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον Αλέξη Τσίπρα.


Στην συνεδρίαση εξετάστηκε και η κατάσταση στη Συρία, αλλά και η συμφωνία με τη Ρωσία για τη ζώνη κατάπαυσης του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ η οποία χαρακτηρίστηκε «κρίσιμης σημασίας».

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια