Μέρκελ στα Σκόπια: Δεν σας απειλούμε, αλλά, δεν θα μπείτε σε ΝΑΤΟ και ΕΕ εάν στο δημοψήφισμα δεν βγει το «Ναι»





Μέρκελ στα Σκόπια: Δεν σας απειλούμε, αλλά..


«Κανείς δεν απειλεί του ‘Μακεδόνες’ πολίτες με απομόνωση. Μπορούν και πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον του κράτους.
Εάν το δημοψήφισμα στις 30 Σεπτεμβρίου επιτύχει θα γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ Αλλά, φυσικά, πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται».


Αυτό ανακοινώθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έγινε στο κυβερνητικό κτήριο της ‘Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, η οποία βρίσκεται σε πρώτη επίσημη επίσκεψή της στη ‘Μακεδονία’, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Τόνισε η Μέρκελ:
«Υπήρχε μια διαμάχη, έπρεπε να βρεθεί λύση στη διαμάχη αυτή.
Το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ ήταν συνδεδεμένο με τη διαμάχη αυτή, γιατί όπως γνωρίζετε πρέπει όλα τα μέλη να ψηφίσουν για την εισδοχή της χώρας σας στο ΝΑΤΟ, αλλά το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη.

Ο λαός σας στις 30 Σεπτεμβρίου έχει τη δυνατότητα, όπως ακριβώς πριν από 27 χρόνια, να ψηφίσουν αν θέλουν να ανήκουν στην οικογένεια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα τη συμφωνία με την Ελλάδα», επεσήμανε η Μέρκελ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το μήνυμα της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν :Μην μείνετε στα σπίτια σας αυτήν την ιστορική μέρα, αρπάξτε την ευκαιρία στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, και προτείνατε αυτό που θέλετε για τη χώρα σας.


Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ καλωσόρισε την Άνγκελα Μέρκελ, ως τον πρώτο Γερμανό Καγκελάριο που επισκέπτεται τη χώρα σε μια μεγάλη ημέρα, όπως αυτή της επετείου για τα 27 χρόνια από την Ανεξαρτησία.

Επίσης, ευχαρίστησε για την ανοικτή υποστήριξη που έδωσε η Γερμανία, ως μία τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ευρωατλαντικής μας ολοκλήρωσης, σημειώνει το δημοσίευμα.

sdk.mk, republika.mk, time.mk, echedoros

https://hellas-now.com/merkel-sta-skopia-den-sas-apeiloyme-alla-den-tha-mpeite-se-nato-kai-ee-ean-sto-dimopsifisma-den-vgei-to-nai/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια