Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι ο αντιρατσιστικός νόμος έχει εφαρμογή στα καφενεία και στους δρόμους.






Κάνει λάθος όποιος νομίζει ότι ο αντιρατσιστικός νόμος έχει εφαρμογή στα καφενεία και στους δρόμους. Ο αντιρατσιστικός νόμος έχει σχέση με Τράπεζες, χρηματοδοτήσεις, καριέρες…

Αυτός τώρα ποιος είναι; Είναι ο κύριος Guerlain. Γνωστός και ως ο Μάρκο Πόλο των αισθήσεων. Για αρκετούς ο τελευταίος αριστοκράτης του Παρισιού.


Aς γυρίσουμε πίσω λίγα χρόνια. Οκτώβριος του 2010,
ο θρυλικός αρωματοποιός Jean-Paul Guerlain δίνει μια συνέντευξη στο γαλλικό κανάλι France 2. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς δημιούργησε το φημισμένο άρωμα Samsara. Ο ιδιόρρυθμος αρωματοποιός, χωρίς πονηριά , δηλώνει ότι για να το δημιουργήσει είχε δουλέψει αρκετά στις λεπτομέρειες του αρώματος, «είχε δουλέψει σαν νέγρος, αναρωτιόντας αν οι νέγροι δούλευαν έτσι όπως αυτός» προφανώς κάνοντας αναφορά στην εποχή της δουλείας-αποικιοκρατίας για να δείξει πόσο σκληρά δούλεψε.

Αυτή η φράση τον οδήγησε στα δικαστήρια.

Ο Jean-Paul Guerlain ζήτησε ταπεινά συγνώμη κατά τη διάρκεια της δίκης, λέγοντας ότι το πρώτο μέρος της φράσης ήταν «κοινή έκφραση» στη γενιά του, αλλά ότι το δεύτερο μέρος ήταν «μια ιδιοφυία από την πλευρά του».

Το δικαστήριο διαπίστωσε ότι το πρώτο μέρος ήταν κάτι το «παλιομοδίτικο και δυσάρεστο» αλλά όχι
παράνομο. Ωστόσο, έκρινε ότι το δεύτερο μέρος αποτελεί απειλή για τη «δημόσια τάξη» καθώς συνδέει την «τεμπελιά» με μια «ομάδα ανθρώπων λόγω της προέλευσης ή της φυλής» και τον τιμωρεί με πρόστιμο 6.000 ευρώ. Η ετυμηγορία ήταν πολύ μικρότερη από ότι το μέγιστο που είναι έξι μήνες φυλάκιση και ένα πρόστιμο 22.500 ευρώ για ένα τέτοιο αδίκημα.

Ο κ. Guerlain κλήθηκε επίσης να καταβάλει αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε μία από τις τρεις αντιρατσιστικές ομάδες που ήταν πολιτικές ενάγοντες στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος Patrick Klugman sos Racism (εβραικής καταγωγής) εξέφρασε την ικανοποιησή του. Ικανοποίηση εξέφρασε και η εβραία δικηγόρος Sabrina Goldman (LICRA- διεθνής οργάνωση κατά του ρατσισμού-αντισημιτισμού) λέγοντας σε αυστηρούς τόνους ότι ο Guerlain είναι ρατσιστής.

Η ιστορία δεν τελειώνει εδώ….για τον Guerlain….

Λίγες μέρες μετά ο Jean Guerlain κατηγορείται από τρεις εργάτες ασιατικής προέλευσης ότι τους έβρισε χυδαία στο σταθμό Gare du Nord του Παρισιού. O Guerlain αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για στοχοποίηση. Είναι αργά! Στην κοινή γνώμη περνά ως φασίστας ρατσιστής με αποτέλεσμα να απομονωθεί από παντού. Ο τελευταίος των Guerlain στο περιθώριο. Είναι person non grata από όλους τους οίκους αρωμάτων.
Kαι γιατί αν μην είναι; Μέσα από την περιπέτεια του θρυλικού αρωματοποιού φανερώνονται μυστικά. Κανένας οίκος δεν είναι οικονομικά ανεξάρτητος. Το 2012 ο πολυεθνικός οίκος Louis Vuitton με τις πολλές θυγατρικές Marc Jacobs, Dior, Sephora, Berluti, Agua di Parma, Bulgari ( ναι, ο Bulgari δεν είναι Ιταλικός Οίκος) του Αμερικανού Μichael Burke από όπου ανήκουν τα δικαιώματα του οίκου Guerlain κόβει κάθε επαφή μαζί του.

Στοχοποίηση;

Ο Guerlain είναι ένας παλαιός οίκος αρωμάτων από το 1828. Είναι ο οίκος που έχει ταυτιστεί με τα αρώματα όσο κανείς άλλος. Υπήρξε το έμβλημα της Γαλλικής κοινωνίας. Αυτοκράτορες, Βασιλείς, Πρίγκιπες, διπλωμάτες, πρέσβεις, εφοπλιστές, συγγραφείς και απλοί άνθρωποι έχουν κάνει στάση στον οίκο Guerlain. Ένα όνομα που πατά πάνω σε δυο διαφορετικούς κόσμους. Αυτόν του μυστηρίου κι αυτόν του πρωινού φωτός. Που γεννά αναμνήσεις. Που σε κάνει να ονειρεύεσαι.

Ο αντιρατσιστικός νόμος εξάντλησε όλη την αυστηρότητα στον γέρο Guerlain για να παραδειγματίσει τυχόν ξεροκέφαλους. Την ελίτ του Παρισιού. Την κουλτούρα. «Η περίοδος της Γαλλικής Αλγερίας έληξε και καλά θα κάνετε να το συνηθίσετε». «Άλλωστε δεν έχετε πλέον πρόσβαση ούτε καν στα φημισμένα αρώματά σας» «Όλα είναι θέμα Marketing».

Μιλάμε για έναν νόμο που καταστρέφει με συνοπτικές διαδικασίες ανθρώπους και υπολήψεις. Ένας νόμος «νυστέρι» που απειλεί, όσους πραγματικά είναι απειλή για το σιωνιστικό σύστημα. Ένας νόμος που σε πετά κυριολεκτικά στο περιθώριο. Αυτόν τον νόμο θέλουν να «μεταφυτεύσουν» οι Εβραίοι σε όλα τα κράτη της ΕΕ, για αυτό άλλωστε ο σιωνιστής πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου Ρόναλντ Λόντερ κάθε λίγο και λιγάκι μας επισκέπεται από την Νέα Υόρκη. Εχει άγχος, περιμένει πολλά από αυτόν τον νόμο.

Ρόνταλντ Λόντερ; Μα, φυσικά. Είναι ο υιός της Ουγγροεβραίας Εστέ Λόντερ.

Ποια ήταν η δουλειά της; Αρωματοποιός! Έφτιαχνε κρέμες, λοσιόν και αρώματα.

Ποιος είναι ο κληρονόμος της πολυεθνικής Estée Lauder με τις μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης; Ο Ρόναλντ Λόντερ!!

Ποιους οίκους ελέγχει η Estee Lauder; Tom Ford,
Michael Kors, Tommy Hilfinger, Zenga, Lab Series, Jo Malone, Donna Karran, Darphin Paris, DKNY, Aramis. Οίκοι διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Τις περισσότερες φορές τα αρώματα αποτελούν μονοπάτια που μας μεταφέρουν σε ονειρικούς κι ονειρεμένους κόσμους. Αυτό εδώ κατοικεί στους εφιάλτες. . Είναι η φρίκη. Η φρίκη. Ένα άρωμα χωρίς ψυχή που αψηφά τις αισθήσεις. Ύποπτο στο φως της ημέρας και επικίνδυνο μόλις πέσει το σκοτάδι.

Είναι ένα άρωμα χωρίς όνομα……που φτιάχτηκε στο σκοτεινά εργαστήρια ανώνυμων πολυεθνικών εταιρειών.

Υ.Γ. O Σαμαράς έφερε τον αντιρατσιστικό νόμο αλλά ο Τσίπρας τον εφαρμόζει (Σώτη Τριανταφύλλου). Ο Τσίπρας που κάνει επίσκεψη σε «Ελληνικές εταιρείες»…

Ο Παπαστράτος έχει αγοραστεί από τους Αμερικάνους * πολυεθνική Philip Morris τουλάχιστον 14 χρόνια πριν όταν έγινε και εκκαθάριση, υποχρεωτική αποχώρηση εργαζομένων με μπόνους κλπ. Τώρα σαν καλό παιδί που είναι ο Αλέξης και με την επικείμενη επίσκεψη στην Αμερική καλεσμένος του Τράμπ, θέλει να φανεί πόσο Αμερικανόφιλος είναι ένας αριστερός πρωθυπουργός. Θέλει να το διασκεδάσει…

Ο Τσίπρας δεν έχει καμία αγάπη στις Ελληνικές επιχειρήσεις. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε capital controls. Δεν έχει κανένα οίκτο απέναντι στον κόσμο που τσακίζει με φόρους. Ο Τσίπρας έχει αγάπη μόνο στα δικά του αφεντικά. Στα ξένα αφεντικά που αγοράζουν την Ελλάδα……

Θα συνεχίσει να επισκέπτεται εξαγορασμένες ελληνικές επιχειρήσεις μόνο και μόνο για την εικόνα. Ότι κάνει το κάνει με πρόγραμμα.

Διαβάστε εδώ να δείτε το κόλπο http://perimajestic.blogspot.com/2017/09/blog-post_29.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια