Κάνουν έξωση στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. για ενοίκια 1,6 εκατ. ευρώ






Αγωγή έξωσης στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ., στο Κέντρο Μεταναστών, στα συνεργεία αυτοκινήτων και σε άλλα αστυνομικά κτίσματα και υπηρεσίες που στεγάζονται σε χώρους της Αμυγδαλέζας κάνει ξανά ο Δήμος Αχαρνών.

Το Ελληνικό Δημόσιο ουσιαστικά, η ελληνική Αστυνομία, οφείλει ενοίκια τριών ετών από το 2015 μέχρι σήμερα, ύψους 1.650.000 ευρώ.
Στις 20 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Μενιδίου Γιάννης Κασσαβός, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» συναντήθηκε με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με το θέμα, και η υπουργός ζήτησε πίστωση χρόνο για να ενημερωθεί και να δοθεί λύση.


Ο Δήμος Αχαρνών είχε ασκήσει κατά του ελληνικού Δημοσίου αγωγή τον Οκτώβριο του 2013 με την οποία ζητούσε να καταδικαστεί το εναγόμενο ελληνικό Δημόσιο και να συμμορφωθεί με την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία αναγνώριζε την κυριότητα του Δήμου στο αγροτοδασόκτημα
με το όνομα «Αμυγδαλέζα» και να του αποδώσει την κατοχή.

Κατά τη δικάσιμο στις 10 Μαρτίου 2015 ο δήμος συνυπογράφει σύμφωνο συνεργασίας με την ΕΛ.ΑΣ. με το οποίο ο Δήμος Αχαρνών εκμίσθωνε τον χώρο που χρησιμοποιούσε η ΕΛ.ΑΣ. αντί 550.000 ευρώ ετησίως για τη χρήση του και ότι το μίσθωμα θα καταβάλλεται σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.

Τα επόμενα τρία χρόνια μετά την υπογραφή του συμφώνου δεν υπήρξε καμία καταβολή μισθώματος. Το θέμα θα συζητήθεί σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

press-gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια