«Λαυράκια» έβγαλε το Σώμα Ελεγκτών: 14 δημόσιοι υπάλληλοι δεν δήλωσαν 13 εκατ. ευρώ (Video)



Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν σε 65 δημοσίους υπαλλήλους, 14 από αυτούς δεν δήλωσαν 13 εκατομμύρια ευρώ δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης


Το Σώμα Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης είναι το μεγαλύτερο ελεγκτικό σώμα της χώρας και ελέγχει το σύνολο των Δημοσίων υπηρεσιών πλην της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού σώματος δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσθένης Κασσαβέτης.

«Ελέγχθηκαν 65 δημόσιοι υπάλληλοι και βρέθηκαν 14 υπάλληλοι
που δεν δήλωσαν 13 εκατομμύρια ευρώ κυρίως από το χώρο των Πολεοδομιών» ανέφερε ο κ. Κασσαβέτης προσθέτοντας ότι οι περιπτώσεις αυτές ελέγχθηκαν μετά από καταγγελίες.


«Ορισμένοι πίστευαν ότι δεν θα ελεγχθούν ποτέ. Όταν κάνεις έλεγχο σε απλούς υπαλλήλους και βρίσκεις ποσά εκατομμυρίων είναι μια ισχυρή απόδειξη ότι το θέμα της διαφθοράς είναι εκτεταμένο στα σπλάχνα του κράτους» πρόσθεσε ο ειδικός γραμματέας.

«Οι καταγγελίες είναι περίπου 90 κάθε χρόνο» ενώ οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που πιάστηκαν θα ελεγχθούν και ποινικά. Στόχος, όπως είπε, είναι τα χρήματα αυτά να επιστρέψουν στο Δημόσιο μέσω του καταλογισμού του Ελεγκτικού.


Ειδικά για τους Δήμους ο κ. Κασσαβέτης είπε ότι έχει βρεθεί μία περίπτωση σε Δήμο με αδικαιολόγητα χρήματα ποσού 300.000 ευρώ.

«Οι Δήμοι έχουν πρόβλημα με τα έσοδά τους και αυτό συνδέεται με την κακή λειτουργία των υπηρεσιών τους ως προς την είσπραξη του ΤΑΠ και ως προς την είσπραξη των μισθώσεων των ακινήτων τους» ανέφερε σχετικά.

Κατ. Μπρ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια