Οι εταιρείες φαρμάκων δεν θα αποκόμιζαν κέρδος εάν θεράπευαν τους ανθρώπους.



Οι φαρμακευτικές εταιρείες θα σταματούσαν να είναι κερδοφόρες εάν τα φάρμακά τους θεράπευαν πραγματικά ανθρώπους, καθώς θα μειωνόταν η αγορά τους. Στην πραγματικότητα, η θεραπεία των ανθρώπων είναι "ένα μη βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο", λέει η εμπορική τράπεζα Goldman Sachs.

Η τράπεζα διστάζει να επενδύσει στην αναδυόμενη βιομηχανία βιοτεχνολογίας επειδή είναι πολύ καλή στο να θεραπεύσει ανθρώπους.

Η γονιδιακή θεραπεία, η οποία χορηγεί μία μόνο θεραπεία, δεν είναι βιώσιμη επειδή η αγορά των πασχόντων θα εξαφανιστεί τελικά. «Αν και αυτή η πρόταση (των γρήγορων θεραπειών) έχει τεράστια αξία για τους ασθενείς και την κοινωνία, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόκληση
για όσους αναπτύσσουν την ιατρική του γονιδιώματος, που αναζητούν επίσης διαρκή ταμειακή ροή», γράφει ένας από τους αναλυτές της τράπεζας, Salveen Richter.

Αναφέρει το παράδειγμα της Gilead Sciences, της οποίας η γονιδιακή θεραπεία για την ηπατίτιδα C πέτυχε ρυθμούς θεραπείας άνω του 90%. Οι πωλήσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ για τη θεραπεία έφθασαν στο ύψος των 12,5 δισ. δολαρίων, αλλά από τότε μειώνονται. Οι πωλήσεις προβλέπεται να είναι μόνο 4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η εταιρεία είναι "μια περίπτωση στην οποία η επιτυχία του franchise της για την ηπατίτιδα C έχει εξαντλήσει σταδιακά τη διαθέσιμη ομάδα θεραπευόμενων ασθενών", γράφει ο Richter. "Στην περίπτωση μολυσματικών ασθενειών όπως η ηπατίτιδα C, η θεραπεία των υπαρχόντων ασθενών μειώνει επίσης τον αριθμό των φορέων που είναι σε θέση να μεταδώσουν τον ιό σε νέους ασθενείς, οπότε μειώνεται επίσης η συγκέντρωση
των περιστατικών".

Η τράπεζα συμβουλεύει τις βιοτεχνολογίες να επικεντρωθούν σε μεγαλύτερες ομάδες ασθενειών που συνεχίζουν να επεκτείνονται, όπως η αιμορροφιλία, η οποία αναπτύσσεται γύρω στο 7% ετησίως, ή εξετάζουν ασθένειες που έχουν επιπλοκές, όπως η σπονδυλική μυϊκή ατροφία (SMA) που επιδρά στην ικανότητα του πάσχοντα να περπατάει, να τρώει ή να αναπνέει.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
https://therapeftis.blogspot.com/2018/07/blog-post_35.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια