Στα χαρτια μενει η συμφωνια για την Μακεδονια. Με φυλακη κινδυνευει ο Ζαεφ.....


Μακαρι και οι δικοι μας το ιδιο....
Τιποτα δεν τελειωσε ακομη....
Τιποτα δεν χαθηκε....
Δεν θα περασει η προδοσια τους !





Η «κόλαση» ξεκίνησε
τόσο για Σκόπια όσο και για Αθήνα. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως τους επόμενους 4 μήνες θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και στις δύο χώρες με αφορμή τη Συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα. Τα όργανα άρχισαν για τα καλά στο τεχνητό κρατίδιο. Ολα δείχνουν πως ο Ζάεφ θα πάει σε εκλογές καθώς ούτε αλλαγή στο Σύνταγμα μπορεί να περάσει ούτε το δημοψήφισμα θα κερδίσει.

Xθες βράδυ, είχαμε τα πρώτα σοβαρά επεισόδια καθώς σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή των Σκοπίων, όπου διεξαγόταν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ σχετικά με το ονοματολογικό.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Μακεδονία» και «Δεν παραδίδουμε το όνομά μας», οι Σκοπιανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα μπροστά στο κοινοβούλιο, και όσο περνούσε η ώρα άναβαν όλο και περισσότερο τα αίματα.

Όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να απωθήσει τον προστατευτικό φράκτη και να εισβάλει στη Βουλή,
η κατάσταση οξύνθηκε και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύντομα, αντικείμενα και πέτρες άρχισαν να εκτοξεύονται από την πλευρά των διαδηλωτών, και τα σκοπιανά ΜΑΤ απαντούσαν με χημικά και δακρυγόνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εσωτερικών, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν 25 από τους διαδηλωτές. Δύο γυναίκες που επίσης συμμετείχαν στο συλλαλητήριο τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Η διαδήλωση οργανώθηκε μέσω κοινωνικών δικτύων.

Να σημειωθεί πως ο ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης του VMRO, Κρίστιαν Μικόσκι σε ομιλία που έβγαλε χτες, Κυριακή, ανέφερε πως το κόμμα του δεν θα στηρίξει την αλλαγή του Συντάγματος, με στόχο να αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας.

«Η πΓΔΜ είναι το όνομα που γνωρίζουμε και διακρίνουμε από τα άλλα . Είναι ο κώδικας μας.
Πιστεύω στις αρχές και στις αξίες και δεν ξεπουλάω αυτές τις αρχές και τις αξίες, διότι θα έρθει η μέρα που θα πρέπει να λογοδοτήσω ενώπιον του νόμου και του λαού».

Απειλούν ήδη με 20 χρόνια φυλακή τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ
Από είκοσι χρόνια κάθειρξη σε Ζόραν Ζάεφ και Νίκολα Ντιμιτρόφ, εξαιτίας της συμφωνίας που υπέγραψαν με την Ελλάδα, προβλέπει ο Σκοπιανός διδάκτωρ της Νομικής Σχολής και ακτιβιστής για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ντίμιταρ Απάσιεφ.

«Το δίδυμο των Κούσλινγκ», όπως τους αποκαλεί, δηλαδή δοσίλογους, «Ζάεφ και Ντιμίτροφ, που έχει φέρει τους πολίτες ενώπιον τετελεσμένων, θα συναντήσει τέσσερα ασυμβίβαστα νομικά εμπόδια για έναρξη της ισχύος οποιαδήποτε «συμφωνίας».

»Αυτά είναι», όπως συνεχίζει, ότι:

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας (ο οποίος δεν θα υπογράψει)

»Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας της ‘Μακεδονίας’ (που θα την ακυρώσει)

»Το λαϊκό δημοψήφισμα (το οποίο δεν θα πετύχει)

»Και

»Το ελληνικό Κοινοβούλιο (το οποίο δεν θα το επικυρώσει)».

Ως αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, ο Ντίμιταρ Απάσιεφ προβλέπει ότι στις επόμενες εκλογές το σκοπιανό σοσιαλιστικό κόμμα του Ζάεφ, το SDSM, θα πάθει αυτό που έπαθε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και οι «δύο», δηλαδή Ζάεφ και Ντιμιτρόφ, «θα έχουν ποινικές ευθύνες για εχθρική δραστηριότητα εναντίον του κράτους, που φτάνουν μέχρι σε 20 χρόνια»
http://www.makeleio.gr
https://apagorevetai-one.blogspot.com/2018/06/blog-post_117.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια