Οχήματα με βουλγαρικές πινακίδες: Δεκάδες μπορεί να καταδικασθούν στην Ελλάδα





Οχήματα με βουλγαρικές πινακίδες: Δεκάδες μπορεί να καταδικασθούν στην Ελλάδα – «Μάγια Μανόλοβα: Δεκάδες Βούλγαροι μπορεί να καταδικασθούν στην Ελλάδα»

«Το πρόβλημα με τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν αλλά δεν εγγράφησαν στον νέο ιδιοκτήτη είναι πολύ σοβαρό»




Η Διαμεσολαβητής Μάγια Μανόλοβα ανακοίνωσε ότι δεκάδες Βούλγαροι πολίτες απειλούνται από σοβαρές ποινές στην Ελλάδα- φυλάκιση και πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με αυτήν, ο λόγος είναι μια «τρύπα» στη βουλγαρική νομοθεσία, η οποία είναι εν μέρει γεμάτη με νομικές αλλαγές που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Αλλά, για να λυθεί το πρόβλημα απαιτούνται πρόσθετες ρυθμίσεις στη βουλγαρική νομοθεσία για να αναγκάσει όλους εκείνους που αγοράζουν αυτοκίνητα να εγγραφούν ξανά και να προβούν σε σαφείς δεσμεύσεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας του αυτοκινήτου γιατί τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

Η υπόθεση ξεκίνησε από περιπτώσεις
εκατοντάδων πρώην ιδιοκτητών αυτοκινήτων που έχουν πουλήσει τα αυτοκίνητά τους σε Έλληνες ή Βούλγαρους που ζουν στην Ελλάδα, αλλά, δεν έχουν αλλάξει την κυριότητα τους, με αποτέλεσμα να φαίνονται ως βουλγαρικά οχήματα ενώ κυκλοφορούν από τους νέους ιδιοκτήτες στην Ελλάδα.

Οι περιπτώσεις αυτές που θεωρούνται εγκληματικές πράξεις έφθασαν στην υπουργό Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Η Υπουργός επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο οδηγός του οχήματος και ο ιδιοκτήτης φέρουν ποινικές ευθύνες για τη διάπραξη του εγκλήματος.

Έτσι, καλούνται οι Βούλγαρους που διαβιούν στην Ελλάδα και έχουν στην κατοχή τους τέτοια οχήματα να έρθουν σε επαφή με τις βουλγαρικές διπλωματικές αποστολές.

(Στοιχεία από τα βουλγαρικά ΜΜΕ)

echedoros

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια