Κυβέρνηση: «Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές» - Ερντογάν κατά της Δύσης και Ελλάδας: Θα σας διαλύσουμε!




Να βουλιάξουν κυριολεκτικά τα ελληνικά νησιά θέλουν οι Τούρκοικατακλύζοντας το Αιγαίο με πρόσφυγες και μετανάστες.




Mε ορδές προσφύγων απειλεί ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών, ο Ρ.Ερντογάν βρίσκεται εκτός εαυτού απειλώντας την Δύση με διάλυση και ο Βίτσας παραδέχεται πως θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα!


Απειλές κατά της Ελλάδας ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις...πύλες των μεταναστευτικών ροών εκτόξευσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σε συνέδριο νεολαίας στις 6 Μαΐου.


«Αν θέλετε ανοίγουμε τις πύλες. Χάρη σας κάνουμε και να αντιληφθείτε την καλοσύνη με την οποία σας φερόμαστε», δήλωσε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.


«Κάποτε περνούσαν μέσω της Ελλάδος 8. 500 πρόσφυγες απο τη Συρία. Σήμερα ο αριθμός αυτός έπεσε στους 61. Μέσος όρος 61 την ημέρα και είναι υπό έλεγχο. Εάν θέλετε να ανοίξουμε τις πύλες,
θα περάσουν χιλιάδες Σύριοι αδελφοί μας από την Ελλάδα προς την Ευρώπη. Χάρη σας κάνουμε και να αντιληφθείτε την καλοσύνη με την οποία σας φερόμαστε» δήλωσε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Σοϊλού.


Έξαλλος ο Ερντογάν με τη Δύση για το Κοράνι: Θα σας διαλύσουμε


Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε δριμύτατα σήμερα τις περίπου 300 προσωπικότητες της Γαλλίας που υπέγραψαν τον περασμένο μήνα ένα ηχηρό μανιφέστο «εναντίον του νέου αντισημιτισμού» και ζητούσαν κυρίως να ακυρωθούν αποσπάσματα του Κορανίου.


«Αναρωτιέμαι αν διαβάζουν ακόμα και το δικό τους ιερό βιβλίο, την Βίβλο ή την Τόρα (ιερό βιβλίο Εβραίων) ή το Ζαμπούρ (Ισλαμ). Αν τα είχαν διαβάσει, θα ήθελαν χωρίς αμφιβολία να απαγορεύσουν την Καινή Διαθήκη. Αλλά δεν ασχολούνται με αυτά», πρόσθεσε υπονοώντας ότι περιέχει αντισημιτικά αποσπάσματα.


«Κατ’ αρχάς, ποιοι είστε εσείς που επιτίθεστε σ’ αυτό που είναι για εμάς ιερό;»δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας το εν λόγω κείμενο «αχρείο».


«Ε, Δύση! Συνεχίζετε να επιτίθεστε στο ιερό μας βιβλίο. Να ξέρετε ότι δεν
θα κάνουμε το ίδιο, αλλά θα σας διαλύσουμε», κατέληξε.


Στο μανιφέστο που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου από την εφημερίδα Le Parisien, 300 υπογράφοντες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και τρεις πρώην πρωθυπουργοί, καταγγέλλουν έναν «νέο αντισημιτισμό» στη Γαλλία που χαρακτηρίζεται, σύμφωνα μ’ αυτούς, από την «ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση».


Ζητούν κυρίως «οι στίχοι του Κορανίου που καλούν για τον φόνο και την τιμωρία των Εβραίων, των Χριστιανών και των απίστων να χαρακτηριστούν άκυροι από τις θεολογικές αρχές (…)».


Το κείμενο αυτό, το οποίο φέρει επίσης τις υπογραφές καλλιτεχνών, διανοουμένων και θρησκευτικών προσωπικοτήτων, προκάλεσε έντονη πολεμική στη Γαλλία και την αγανάκτηση πολλών μουσουλμάνων.


Οι Τούρκοι ηγέτες, οι οποίοι διεξάγουν προεκλογική εκστρατεία ενόψει των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα, έχουν πολλαπλασιάσει τις τελευταίες ημέρες τις επιθέσεις εναντίον των προσωπικοτήτων που υπέγραψαν αυτό το μανιφέστο.


«Είναι οι ηλίθιοι, οι βάρβαροι (...) του 21ου αιώνα. Είναι η δυτική εκδοχή του Νταές
(αραβικό ακρωνύμιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)»,έγραψε χθες στο Twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ.


«Αναρωτιέμαι: οι υπογράφοντες αυτό το μανιφέστο έχουν διαβάσει τα δικά τους (ιερά) κείμενα;», είπε ο Ερντογάν. «Αν τα είχαν διαβάσει, θα ήθελαν χωρίς αμφιβολία να απαγορεύσουν την Καινή Διαθήκη», πρόσθεσε υπονοώντας ότι περιέχει αντισημιτικά αποσπάσματα.






Παραδοχή «βόμβα» Βίτσα: θα περάσουμε δύσκολα το επόμενο διάστημα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών


Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, τόσο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όσο και τα συναρμόδια υπουργεία, διεμήνυσε ο Δημήτρης Βίτσας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, όπου ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου.



«Έχω πλήρη επίγνωση γι αυτό» είπε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς, όπως εξήγησε, υπάρχει μια αύξηση των ροών το 2018, με τη μεγαλύτερη αύξηση τον Απρίλιο.


Συγκεκριμένα ενημέρωσε ότι νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και στον Έβρο έφτασαν τις 6.632, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν υπάρξει στα χερσαία σύνορα της χώρας.


Σχετικώς με το ζήτημα που αντιμετωπίζει η Πάτρα, ο κ. Βίτσας αφού ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα δεχθεί αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Αχαΐας, σημείωσε: «Αυτή η κατάσταση στην Πάτρα πρέπει να σταματήσει». Τόνισε ότι πριν γίνει η δολοφονία, είχαν απομακρυνθεί από τις δομές της Πάτρας 260 άτομα.


«Όμως, έχουμε και νέα φαινόμενα και αυτά θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε» είπε. Ο υπουργός ενημέρωσε επίσης, ότι αύριο θα μεταβεί στην πόλη κλιμάκιο από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Εξήγησε ότι ήδη έχει γίνει μια συζήτηση σε σχέση με τον γεωγραφικό αποκλεισμό, αλλά επισήμανε ότι ο ίδιος θα έλεγε μεν με ευκολία ότι «μπορούμε να κάνουμε γεωγραφικό περιορισμό στα σημεία εισόδου», αν και δήλωσε ότι δεν είναι ιδιαιτέρως θετικός με αυτό. Όπως εξήγησε επ’ αυτού, θα πρέπει να εξετασθεί το γεγονός όταν κάποιος έχει χαρτί αιτούντος άσυλο δεν μπορείς να του υποδείξεις πού θα πάει.


«Λαμβάνω όλα αυτά υπόψη μου, όπως και το γεγονός ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για έναν σταθερό τρόπο προστασίας του λιμανιού απαιτεί ένα χρονικό διάστημα για να υλοποιηθεί» είπε ο κ. Βίτσας, αλλά κατέληξε επισημαίνοντας: «Το πρόβλημα υπάρχει τώρα και μια και υπάρχει τώρα, θα το λύσουμε τώρα».


«Δεν μας καθησυχάσετε για ό,τι συμβαίνει στην Αχαΐα. Περιγράψατε ένα πλάνο που δεν νομίζω ότι ανταποκρίνεται στην κατάσταση που βιώνει η Πάτρα» σχολίασε ο Μ. Βαρβιτσιώτης (ΝΔ).



Ο Θ. Παπαθεοδώρου (ΔΗΣΥ) ανέφερε ότι ο υπουργός κατέληξε σε μια κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση στην Πάτρα και κατήγγειλε ότι στους καταυλισμούς και εντός του λιμανιού της πόλης υπάρχουν συμμορίες που έχουν ως στόχο να ελέγξουν την διέλευση των προσφύγων και των αντικανονικών μεταναστών προς το λιμάνι. «Όσοι δεν το βλέπουν, παραβιάζουν την κοινή λογική» είπε.


Τέλος, ο κ. Βίτσας επανήλθε στο θέμα που ανέκυψε, όταν δήλωσε με αιχμή τα επεισόδια στη Λέσβο «είναι θεμιτός ο αντιπολιτευτικός διάλογος και το να προσπαθείς να κερδίσεις πόντους από το υπαρκτό πρόβλημα στη Λέσβο. Προσέξτε, όμως. Αν αυτό το πράγμα τραβάει ως το τέλος, μήπως δεν υλοποιούνται οι πολιτικές επιδιώξεις αυτού που το κάνει, αλλά κάποιων άλλων, φασιστικών ομάδων».


Διευκρίνισε ότι μικρές ομάδες νεοφασιστών ήταν αυτοί που έκαναν τα επεισόδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι απευθύνθηκε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνον στη ΝΔ και το ΚΚΕ, που είχε κατονομάσει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής και επισήμανε «δεν υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις υπεράνω κριτικής, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ».


πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια