Ο κύβος ερρίφθη:Πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2018!Το Μαξίμου παραγγέλνει ψηφοδέλτια….






Το Μαξίμου έχει αποφασίσει πρόωρες εκλογές για τον Οκτώβριο του 2018 και έχει δώσει εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός αποκαλύπτουν τα «Παραπολιτικά«.


Παράνομη μετανάστευση, προσφυγικό στα νησιά του Α.Αιγαίου, Δωδεκάνησα, κόψιμο συντάξεων, το Σκοπιανό και οι ανήκουστες δηλώσεις από Α.Τσίπρα (μην έχουμε και ολική παράδοση του ονόματος μέχρι τότε) συνθέτουν παζλ συντριβής.
Στόχος του Μαξίμου πλέον είναι να δοθεί μια μάχη πολιτικής επιβίωσης, έτσι ώστε ο Α.Τσίπρας να σώσει το πολιτικό του κεφάλαιο, ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγράψει όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να ναρκοθετηθεί η επόμενη κυβέρνηση.


Όταν πριν από µία εβδοµάδα έκανε την εµφάνισή του στους διαδρόµους του υπουργείου Εσωτερικών πολύ γνωστός εισαγωγέας χάρτου, κανείς από τους παρισταµένους εκεί δεν έδωσε ιδιαίτερη σηµασία στην παρουσία του. Ο λόγος όµως που βρέθηκε εκεί ο γνωστός επιχειρηµατίας του κλάδου δεν ήταν προσωπικός…

Συµµετείχε σε προγραµµατισµένη σύσκεψη µε το ανώτατο επιτελείο του υπουργείου, µε ένα και µοναδικό θέµα. Το πρωθυπουργικό γραφείο είχε αποφασίσει πρόωρες εκλογές και η εντολή στο αρµόδιο υπουργείο, το Εσωτερικών, ήταν να κινητοποιηθεί ο µηχανισµός του κράτους,
µε ορίζοντα τον Οκτώβριο.

Πρώτη κίνηση λοιπόν, ή, µε όρους πιο υπηρεσιακούς, πρώτη σύσκεψη, αυτή για την παραγγελία και τη δέσµευση των προβλεπόµενων ποσοτήτων χαρτιού γραφής για το τύπωµα των ψηφοδελτίων. Και εκεί υπήρξε και η πρώτη δυστοκία, σύµφωνα µε τις αποκλειστικές πληροφορίες των «Π».

Γιατί στη διεθνή αγορά χαρτιού υπάρχουν προβλήµατα και δυσχέρειες την παρούσα χρονική περίοδο στην προµήθεια τόσο µεγάλων ποσο-τήτων χαρτιού γραφής βάρους 60 γρ., που συνήθως χρησιµοποιείται για το τύπωµα των ψηφοδελτίων.

Ο χρόνος όµως είναι τόσο ανελαστικός, ώστε δόθηκε εντολή για παραγγελία και δέσµευση χαρτιού βάρους 70 γρ. που διατίθεται προς εισαγωγή για τις ποσότητες που θα χρειαστεί η Ελλάδα προκειµένου οι εκλογές να εξελιχθούν κανονικά τον Οκτώβριο.

Ο κ. Τσίπρας από αυτό και µόνον είναι εµφανές ότι αποφάσισε πρόωρες εκλογές για το φθινόπωρο. Ο «κύβος ερρίφθη» και οι προβλεπόµενες διαδικασίες και συνεννοήσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη, απέκλεισε πλέον κάθε πιθανότητα συνεννόησης και συναίνεσης και επιδίωξε να γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι έχει επιλέξει τη σκληρή πόλωση, την ανοιχτή σύγκρουση, τη σκανδαλολογία για να πορευθεί στις κάλπες.


Ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει στη ρητορική των «offshore και των σκανδάλων», που δήθεν συνοδεύουν την αντιπολίτευση, για να εμφανιστεί ο ίδιος ως ο «αμόλυντος» πολιτικός της κάθαρσης.

Στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταλάβουν κυρίαρχη θέση η μείωση της ανεργίας, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως είναι η δωρεάν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για τους ανασφάλιστους, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης και τα σχολικά γεύματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν μπει στα σκαριά νέα τηλεοπτικά σποτ αλλά και διαδικτυακή προπαγάνδα με αυτό το περιεχόμενο. Σε αυτά αναμένεται να προστεθεί η περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, που θα εγγυάται την επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα αποφύγει έως το τέλος να συγκρουστεί με τον «Ρουβίκωνα», για τον οποίον εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι κάνει «ακτιβισμό», ενώ δείχνει απροθυμία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα πολιτικής βίας, καθώς εκτιμάται ότι καλλιεργούν κλίμα αποδοκιμασίας του παραδοσιακού πολιτικού συστήματος, γεγονός που -σύμφωνα με πολλούς- θα μπορούσε να ευνοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προδιαγράφεται μεγάλη ήττα στην κάλπη

Το κυβερνητικό στρατόπεδο έχει χωριστεί «στα δύο« σε ότι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κόμμα θα υποστεί «σφαγή» αν πάει σε εκλογές το φθινόπωρο ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι από τον Ιανουάριο θα είναι χειρότερα τα πράγματα με το κόψιμο των συντάξεων και ορισμένα άλλα μέτρα που αναγκαστικά θα λάβει.

Οποτε και να πάει σε εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο βέβαιο πλέον είναι ότι θα ηττηθεί και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.
Το θέμα είναι πόσο διαχειρίσιμη θα είναι η ήττα και αν οι αντίπαλοι καταφέρουν να συγκεντρώσουν 180 βουλευτές για να ελέγξουν την προεδρική εκλογή του 2020, εκεί που θα παιχθεί το «δεύτερο ημίχρονο» των επόμενων εκλογών. Αρα και κατά πόσο υπάρχουν ελπίδες για εκλογές το 2020 με αιτία την άγονη προεδρική εκλογή…

Ο Α.Τσίπρας βιώνει την χαμηλότερη δημοφιλία των τελευταίων 3,5 ετών.

Υπάρχουν περιοχές της χώρας που το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στα επίπεδα του 10%, όπως είναι η Μακεδονία, ενώ στην Θράκη, επβιώνει, έστω ως δεύτερο κόμμα, χάρη στις ψήφους που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα λάβει από την μειονότητα.

Τον μοναδικά σχετικά καλή εικόνα την εμφανίζει στην Κρήτη και σε κάποιες περιοχές της Β’Αθηνών στο Λεκανοπέδιο, όπου κινείται γύρω στο 23-25%, αλλά πάντα δεύτερο κόμμα.

Τεράστια μείωση ποσοστών καταγράφει και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, και μικρότερη στα Δωδεκάνησα.

volcanotimes.com
https://katohika.gr/ellada/o-kyvos-errifthiproores-ekloges-gia-ton-oktovrio-tou-2018to-maksimou-parangelnei-psifodeltia/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια