ΒΟΜΒΑ…. Η ΙΤΑΛΙΑ (σε Αντίθεση με την Ελλάδα) Απειλεί την Ε.Ε. με «Πυρηνική Επιλογή»







Η Ιταλία θέλει να επικαλεστεί το νόμο του πολέμου για να αφήσει 200.000 μετανάστες να κατευθυνθούν προς το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Γαλλία


Η ιταλική κυβέρνηση απειλείται να εκδώσει 200.000 θεωρήσεις της ΕΕ σε αιτούντες άσυλο που θα επιτρέψουν στους πρόσφυγες να πλημμυρίσουν νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες.

Οι αξιωματούχοι στην Ιταλία είναι ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ από το γεγονός ότι λαμβάνουν λίγη βοήθεια από τους ευρωπαίους γείτονές τους, παρόλο που χιλιάδες μετανάστες πλημμυρίζουν τις ακτές της χώρας κάθε μήνα.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης, η Ιταλία απειλεί να επικαλεσθεί νομοθεσία σε περίοδο του πολέμου για την παράδοση εκατοντάδων χιλιάδων προσωρινών θεωρήσεων της ΕΕ στους αιτούντες άσυλο, πράγμα που θα επέτρεπε στους μετανάστες να ταξιδεύουν νόμιμα προς τον βορρά χρησιμοποιώντας μια οδηγία των Βρυξελλών.

Η ιταλική κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί την οδηγία 2001/55 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη σύγκρουση των Βαλκανίων, για να δώσει προσωρινές ευρωπαϊκές άδειες εισόδου σε μεγάλο αριθμό εκτοπισθέντων.

Ο Mario Giro, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας
, και ο Luigi Manconi, γερουσιαστής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, επιβεβαίωσαν στους The Times ότι συζητήθηκε η ιδέα των θεωρήσεων.

Αν όμως χορηγηθεί, η μετακίνηση θα επιτρέψει στους μετανάστες να εγκατασταθούν σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Βρετανία, υπό την ελεύθερη κυκλοφορία μεταναστών της ΕΕ.

Οι μετανάστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν το «σύστημα Σένγκεν» το οποίο θα παρέχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες χώρες.

Η συμφωνία του Σένγκεν αφορά τον ευρωπαϊκό χώρο Σένγκεν, στον οποίο οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα έχουν καταργηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Πέντε από τα δέκα κράτη μέλη της τότε Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας υπέγραψαν τη συμφωνία στις 14 Ιουνίου 1985.

Περιλαμβάνονται: το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δυτική Γερμανία, το Λουξεμβούργο και οι Κάτω Χώρες.

Σκοπός της ήταν να καταργηθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στα κοινά σύνορα των υπογραφόντων.

Η Ιταλία δήλωσε ότι εξετάζει την κίνηση, επειδή επανειλημμένα ζήτησε από τους ευρωπαίους γείτονές της να
βοηθήσουν με τη μεταναστευτική κρίση χωρίς αποτέλεσμα.


https://hellasforce.com/2017/07/17/%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CE%B7-%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια