Τώρα μηνύουν τους αστυνομικούς επειδή κάνουν το καθήκον τους





Τα επεισόδια «δίνουν και παίρνουν» στην Ελλάδα, όχι μόνον στην Αθήνα από τους «γνωστούς-άγνωστους» στα Εξάρχεια και στις γύρω περιοχές, αλλά και στις, προπαγανδιστικά ονομαζόμενες, δομές φιλοξενίας, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες λαθρομετανάστες.



Ποιοι καλούνται να αντιμετωπίσουν τα επεισόδια και να επαναφέρουν την τάξη; Μα φυσικά οι αστυνομικοί και κυρίως αυτοί των ΜΑΤ. Φαίνεται όμως ότι ή κάποιους εξυπηρετούν τα επεισόδια ή λόγω ιδεοληψιών αδυνατούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Έτσι λοιπόν την Τρίτη 25 Ιουλίου στον καταυλισμό της Μόριας στην Λέσβο, εκτός αν είναι στην Μυτιλήνη, δεν γνωρίζω θα ρωτήσω τον πρωθυπουργό, όλο και κάτι θα ξέρει αυτός, δημιουργήθηκαν σοβαρά επεισόδια από λαθρομετανάστες κυρίως από την Αφρική.

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν καταστροφές εντός και εκτός του καταυλισμού και σε ιδιωτικές περιουσίες, όπως σε αυτοκίνητα πολιτών και σε ελαιόδεντρα στον περίγυρο χώρο του καταυλισμού και επίθεση δέχτηκε και ένα όχημα της πυροσβεστικής, αλλά και οι αστυνομικοί.


Αυτά εκτός των καταστροφών εντός του κέντρου κράτησης που είναι σύνηθες φαινόμενο. Οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν την κατάσταση κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Αποτέλεσμα ήταν να μηνυθούν από κάποιους “μετανάστες” για βίαιη συμπεριφορά και να τους υπερασπίζονται κάποιοι από κάποιες διεθνείς και εγχώριες Οργανώσεις Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Προστασίας Μεταναστών και άλλα τέτοια λένε μάλιστα ότι έχουν χρέος να σταματήσουν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ακόμη στηλιτεύουν και το κοινό, για τους περισσότερους συλληφθέντες, κατηγορητήριο.


Δεν θα σταθούμε, γιατί το έχουμε θίξει άπειρες φορές, στο από πού έως που οι “μετανάστες” από το Μαλί, το Καμερούν και την Σενεγάλη μπορούν να θεωρηθούν πρόσφυγες πολέμου που κινδυνεύει η ζωή τους και προσπαθούν να σωθούν. Θα ρωτήσουμε όμως όλους αυτούς που διακρίνουν «αστυνομική βία», πως θέλουν να αντιδράσει η αστυνομία και τι μέσα να χρησιμοποιήσει όταν έχει απέναντί της άτομα που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν και κραδαίνουν μαχαίρια, λοστούς και στειλιάρια;

Άλλωστε τα ίδια «όπλα» χρησιμοποιούν και στις μεταξύ τους συγκρούσεις. Ακόμα να ρωτήσουμε με ποιο δικαίωμα αυτοί που, καλώς ή κακώς, φιλοξενούμε στην χώρα μας έχουν το δικαίωμα να καταστρέφουν τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών; Την επόμενη φορά που θα ξεσπάσουν επεισόδια προτείνουμε να τους αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι των διαφόρων οργανώσεων και οι εθελοντές που βρίσκονται στις «δομές», οι οποίοι είναι οι πρώτοι που «γίνονται λαγοί» σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακόμη πως είναι σίγουροι ότι οι καταγγελίες κατά των αστυνομικών αληθεύουν; Και δεν είναι λογικό όταν μία ομάδα διαπράττει από κοινού ένα ή σειρά αδικημάτων να υπάρχει ενιαίο κατηγορητήριο; Αυτά όμως γι’ αυτούς δεν έχουν σημασία, στόχο έχουν να απονευρώσουν την Αστυνομία.

πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια