03 Ιουλίου 2017

Πώς ξεχωρίζει ένας πραγματικός ηγέτης από έναν δημαγωγόΟι δημαγωγοί μεταδίδουν διαφορετικά συναισθήματα σήματα στον λαό, σήματα τα οποία μεταδίδουν ένα μείγμα θυμού και φόβου.

Προβάλλουν την αίσθηση ότι «εμείς» απειλούμαστε από τους «απέναντι» και ότι οι «απέναντι» θα μας πάρουν τα κεκτημένα. Αυτοί οι δημαγωγοί εκμεταλλεύονται στην ουσία την αρνητικότητα και μοχλεύουν όλη τους τη δράση με το πως να διατηρούν το θυμό, την οργή και την αντιπαλότητα ώστε να έχουν ένα μέρος του λαού με το μέρος τους.

Οι πραγματικοί ηγέτες θα δείξουν μια κατάσταση άσχημη, προκειμένου να ληφθεί το κάθε λάθος από τον λαό, αλλά δε θα επικεντρωθούν σε κάτι απειλητικό.


Οι πραγματικοί ηγέτες δε φοβούνται κανέναν και ως μοναδική τους έννοια είναι να κατευθύνουν τον λαό στο σωστό δρόμο. Θα προβάλλουν τις αληθινές αξίες, τη δημιουργία, τη δράση, θα προσελκύσουν τους συνεργάτες τους με έναν κοινό σκοπό. Δε θα επιτρέψουν στο λαό τους να προβάλλει το συναίσθημα της οργής και του μίσους απέναντι σε κάποιους άλλους για να τους παρασύρουν. Θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο και αναμένουν μόνο με αυτό να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του λαού. Ούτε χρειάζονται να προβούν στη βία για να δείξουν το μίσος ή το πάθος τους. Το μίσος είναι σημάδι ήττας και φόβου.

Σήμερα μας κυβερνάνε μαριονέτες και σπανίζει το είδος του γνήσιου ηγέτη. Ψάξτε τον γνήσιο ηγέτη.

http://www.eleysis-ellinwn.gr/pos-ksechorizei-enas-pragmatikos-igetis-apo-enan-dimagogo/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

3 σχόλια:

 1. syriza vs Phil Inn G
  takis kokkinis λυση κρατους 4, pl.a.ka
  s.w.an.s.
  https://www.youtube.com/watch?v=4sBkYx213cU

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. kyklopas.blogspot.gr παναγιωτης λαμπροιας χαρηκα k. coo nofagos

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...