24 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΒΟΜΒΑ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΣΤΕ ! «Οι Δικαστές δεν δέχονται οδηγίες από τις άλλες δύο εξουσίες…»(ΒΙΝΤΕΟ)
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ…
«Ο φετινός εορτασμός της 43ης επετείου από την πτώση της Δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας σκιάζεται δυστυχώς από τις συνεχιζόμενες, άνευ προηγουμένου, επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της» επισημαίνει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου.

«Από της θέσεως ταύτης ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας,
αρχαιότερος Δικαστής της Χώρας και Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, εκπροσωπώντας το σύνολο της ελληνικής Δικαιοσύνης, καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις παντελώς αδικαιολόγητες αυτές επιθέσεις από όπου και αν προέρχονται, επιθέσεις οι οποίες στρέφονται ευθέως κατά του Κράτους Δικαίου, θεμελιώδης πυλώνας του οποίου είναι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στη μείωση του κύρους της οποίας προδήλως αποβλέπουν» τονίζει ο κ. Σακελλαρίου.
«Με άκριτες ενέργειες, λοιδωρίες, αδικαιολόγητους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και προσβλητικούς για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης υπαινιγμούς περί δήθεν αρνήσεώς τους να εκπληρώσουν βασικές υποχρεώσεις τους, επιχειρείται, κατά συστηματικό πλέον τρόπο, να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας καταφερόμενος εναντίον των κυβερνητικών παρεμβάσεων.

Arial, sans-serif; font-size: 16.5px; margin-bottom: 15px;"> Οι απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της επιβάλλεται να παύσουν αμέσως για να μπει ένα τέλος στην απαράδεκτη και στείρα αυτή αντιπαράθεση μεταξύ της Κυβερνήσεως και της Δικαιοσύνης, συνεχίζει ο κ. Σακελλαρίου και προσθέτει: Προς τούτο καλώ όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την δέουσα αυτοσυγκράτηση πριν η ιδιαίτερα σοβαρή αυτή θεσμική κρίση που προκλήθηκε από τις επιθέσεις αυτές και οδήγησε στην θλιβερή αυτή αντιπαράθεση λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.
Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου, ότι το Σύνταγμά μας καθορίζει με σαφήνεια τον διακριτό ρόλο και τα όρια της δράσεως μιας εκάστης των τριών λειτουργιών της Πολιτείας, τα όργανα των οποίων οφείλουν να περιορίζονται αυστηρά και μόνον στον θεσμικό ρόλο που τους επιφυλάσσει το ίδιο το Σύνταγμα.
Η Δικαιοσύνη σέβεται απολύτως τον θεσμικό ρόλο της νομοθετικής και εκτελεστικής λειτουργίας, απαιτεί όμως και τον ανάλογο σεβασμό του δικού της θεσμικού ρόλου, καταλήγει στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.
https://hellasforce.com/2017/07/24/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B5/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

  1. Του κώλου τα εννιάμερα. Το Σύνταγμα που υποτίθεται ότι η δικαστική εξουσία προστατεύει, ούτε για κωλόχαρτο δεν κάνει όπως το έχουν καταντήσει. Που είναι η Δικαιοσύνη να το υπερασπιστεί; Έχουν καταπατηθεί όλες οι έννοιες του ελληνικού και διεθνούς δικαίου. Ο Έλληνας έχει καταντήσει το απόβλητο του πλανήτη Γη. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα που να τον προστατεύουν. Μεγαλύτερη αξία και καλύτερη προστασία έχουν τα αδέσποτα σκυλιά στην Ελλάδα από τον Έλληνα πολίτη. Που είναι η Δικαιοσύνη να τον προστατέψει; Θορυβηθήκατε τώρα που ξεσπάθωσαν μερικοί έντιμοι δικαστικοί λειτουργοί (που ευτυχώς ακόμη υπάρχουν και τέτοιοι) για αυτά που γίνονται και βγήκατε πανικόβλητοι να κατευνάσετε τα πνεύματα μήπως και ξεφύγει η κατάσταση και ξεσηκωθεί ο εν υπνώσει ακόμη λαός και σας πάρει στο κυνήγι με τις σκούπες και τα στειλιάρια. Έτσι δεν είναι κύριε πρόεδρε; Δυστυχώς για όλους εσάς τους βολεμένους και πουλημένους, αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε. Αργήσαμε, αλλά αρχίσαμε και ή αλλάζετε ή θα σας αλλάξουμε τον αδόξαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...