ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ PLAN B ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




Παράκαμψη του ΔΝΤ, μικρότερη απομείωση και λιγότερα μέτρα τη διετία 2019-2020


Μετά το ναυάγιο του Eurogroup και με το καλύτερο σενάριο στην επόμενη συνεδρίαση να είναι η εξασφάλιση από τη χώρα μας μιας μεγάλης δόσης, οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι οι αποστάσεις με το ΔΝΤ παραμένουν αγεφύρωτες.

Έτσι προσανατολίζονται σε ένα Plan B, που μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή το φθινόπωρο. Σε αυτό το σχέδιο: α) το ΔΝΤ δεν θα βρίσκεται στο «μπροστινό κάθισμα» του ελληνικού προγράμματος, β) η ελάφρυνση του χρέους θα είναι πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη και γ)
η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσει όλα τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για μετά τη λήξη του προγράμματος.

Το αποτέλεσμα; Από τη μια, η χώρα θα απαλλαγεί από το «σκληρό» ΔΝΤ, όμως, από την άλλη, θα χάσει τη σφραγίδα της αξιοπιστίας του, που της δίνει ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές και μεγαλύτερη σιγουριά στους μελλοντικούς επενδυτές της. Επίσης, θα χάσει ένα σοβαρό μοχλό πίεσης για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους.

Οι παραπάνω εξελίξεις, με βάση πάντα το Plan B, αναμένεται ότι θα δρομολογηθούν το φθινόπωρο, πριν ξεκινήσει η τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.


Καθημερινή της Κυριακής, εκτάκτως το Σάββατο.

https://hellasforce.com/2017/06/02/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-plan-b-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια