Kαι ξαφνικά η Μακεδονία μας στο στόχο των Μεγάλων Δυνάμεων – Τι κρύβει η πρόθεση για ΝΑΤΟϊκή βάση και το ενδιαφέρον…… της Μόσχας





Ρωσία: Η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Γρεβενά- Χρυσοφόρα κοιτάσματα στην Μακεδονία


Μετά την απόφαση για έρευνες υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Ιόνιο πέλαγος το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος , οι οποίες σύμφωνα με ειδικούς κρύβουν έναν τεράστιο «θησαυρό».


Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να ξεκινήσει έρευνες σε νέα χερσαία τμήματα της επικράτειας την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2018.
Αυτό αναφέρθηκε άλλωστε και από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων όπως το Reuters, που επικαλούνται τον επικεφαλή του τμήματος διαχείρισης των Ελληνικών Υδρογονανθράκων (HHRM) κ. Γιάννης Μπασιά.
Ρώσοι αξιωματούχοι βλέπουν με θετικό μάτι σε πρώτη φάση όλο αυτό το σχέδιο και πιθανόν θέλουν να συμμετάσχουν σε κοινοπραξίες με ελληνικές εταιρείες για αυτό το σχέδιο που θα αλλάξει την μοίρα της Ελλάδος.
Οι διεθνείς κυρώσεις όμως και η αρνητική στάση Γερμανών , Αμερικανών και λοιπών Ευρωπαίων αποτελούν τροχοπέδη στο όλο σχέδιο .
Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για πετρέλαιο – φυσικό αέριο στην ηπειρωτική Ελλάδα σύμφωνα με τις έρευνες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών είναι οι εξής:
Θράκη (Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα) και Λήμνος
Περιοχή Καβάλας – Πρίνου
Λεκάνη Αξιού – Θερμαϊκού
Δυτική Ελλάδα (Ήπειρος, Κατάκολο, Ακαρνανία)
Μεσοελληνική Αύλακα (Γρεβενά)
«Την επόμενη χρονιά, θα ανοίξουν οι πόρτες σε όσους ενδιαφέρονται για έρευνες σε χερσαία τμήματα της ελληνικής επικράτειας », δήλωσε ο κ. Μπασιάς,
τονίζοντας ότι η δημόσια επιχείρηση στο εγγύς μέλλον θα ξεκινήσει να συλλέγει δεδομένα για την περιοχή Γρ

βενών αλλά και άλλες κεντρικές περιοχές της Ελλάδος .
Σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο, στην πρώτη περιοχή που θα ξεκινήσουν οι έρευνες είναι τα Γρεβενά μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στον υπό κατασκευή αγωγό Trans Adriatic Pipeline (TAP).






«Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα παλεύει με μια σοβαρή κρίση του χρέους. Στην χώρα διατέθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Σήμερα, οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να ξεκινήσουν την αναζήτηση υδρογονανθράκων τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Η κύρια προτεραιότητα γι ‘αυτούς σε αυτό το θέμα θα δώσει την λύση στο πρόβλημα της υπερβολικής εξάρτησης από τις εισαγωγές ενέργειας»,τονίζει το ρωσικό άρθρο .
Το περασμένο φθινόπωρο, το ελληνικό υπουργείο ενέργειας ανακοίνωσε την δημιουργία κοινοπραξίας με επικεφαλής τη γαλλική Total, την Ιταλική Edison και την ελληνική εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια, για την διενέργεια εργασιών γεωτρήσεων φυσικού αερίου στην επικράτεια των υπεράκτιων θαλασσίων οικοπέδων στο Ιόνιο Πέλαγος, το οποίο βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ελληνική εταιρεία Energean υπέγραψε σύμβαση μίσθωσης με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την εξερεύνηση και ανάπτυξη του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας , ενώ στο «χορό» μπήκε και η θαλάσσια περιοχή της Κρήτης .
Όπως δήλωσε ο κ Μπασιάς τα έργα των γεωτρήσεων, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα θα ξεκινήσουν σε δύο χρόνια. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεπεραστούν μια σειρά από σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια, τα οποία ήδη έχουν δρομολογηθεί.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει τουλάχιστον στα σημερινά επίπεδα ή ακόμη αυξηθεί , και η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει σταθεροποιηθεί, αυτό θα παρέχει ένα επιπλέον κίνητρο για τις εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν τα υπόλοιπα 17 μπλοκ από τα 20 στο Ιόνιο Πέλαγος και νότια στο νησί της Κρήτης.
Πολλά είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν τους υπεύθυνους αλλά και τους Έλληνες πολίτες για αυτό το θέμα.
Υπάρχει λοιπόν πετρέλαιο στον Έβρο ενώ την Θάσο την εκμεταλλευόμαστε πλήρως ;
Εισάγουμε 14 τόνους χρυσού από την Ελβετία, ενώ έχουμε δικά μας κοιτάσματα στην Χαλκιδική που τα εκμεταλλεύονται οι ξένοι ;.
Κρύβει άραγε ένα θησαυρό η χώρα μας, με τον οποίο θα μπορούσαμε να εξοφλήσουμε το χρέος προς τους δανειστές μας;
Εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις για το «θησαυρό» που κρύβει η μακεδονική γη θα έχουμε νέο γύρο πιέσεων από τους δανειστές για να μας τα πάρουν «για ένα κομμάτι ψωμί».
Ενδεχομένως επίσης για αυτό και να «ακούστηκε» έντονα ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αναζητούν την δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Μακεδονία, η οποία θα ξαναγίνει λαμπρή και μεγάλη « ως του Μέγα Αλεξάνδρου η χώρα».
Οι υδρογονάνθρακες είναι σίγουρα μια σοβαρή λύση στο οικονομικό ζήτημα της χώρας με την σαφή προϋπόθεση όμως ότι θα εξέλθουμε από το ευρώ και από τα μνημόνια , και θα διαθέτουμε ισχυρές και εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις . Τότε ας κοπιάσει όποιος θέλει .
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. newsbomb.gr
    it has not posted g. karaiskakiss
    gerupenddance
    BEE BRAVE, COOL MODEE
    there is no reason for papa reason
    Π.Α.Ο.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Canzoniere Grecanico Sal.a.intino
    Bell.a. Syd Ormi https://www.youtube.com/watch?v=zeit6YERev8

    ΑπάντησηΔιαγραφή