ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ HELLASFORCE… Όποιος δεν Υποτάσσεται, στην Κρεμάλα…



ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ…. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ…. ΤΩΡΑ… Όποιος δεν Υποτάσσεται (η ΕΛΛΑΔΑ εκτός Λίστας) στην Κρεμάλα



ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο ΔΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ…



Κυρώσεις σε Τσεχία, Ουγγαρία και Πολωνία επέβαλε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς οι τρεις χώρες δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και δεν έχουν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο θέμα της μετεγκατάστασης προσφύγων.

Σύμφωνα με τον επίτροπο η μετεγκατάσταση δεν αποτελεί επιλογή καθώς, όπως είπε, είναι μια απόφαση που έχει νομική ισχύ και νομικές υποχρεώσεις. «Είναι μια απόφαση που λάβαμε συλλογικά και η οποία πρέπει να εφαρμοστεί συλλογικά, χωρίς εξαιρέσεις. Υπήρξαν πολλές καθυστερήσεις και έγιναν πολλές συζητήσεις. Είναι η ώρα για πράξεις», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι «πρέπει να είμαστε δίκαιοι απέναντι στα κράτη – μέλη που τηρούν τις υποχρεώσεις τους».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος θέλησε να κάνει ειδική αναφορά σε εκείνα τα κράτη
– μέλη που συνεχίζουν, όπως τόνισε, αδιάκοπα τις προσπάθειές τους και χάρη στα οποία τον Μάιο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 2.400 μετεγκαταστάσεις. Μάλιστα περίπου 20.300 αιτούντες άσυλο, που έχουν πραγματική ανάγκη προστασίας, έχουν μετεγκατασταθεί μέχρι σήμερα.

«Δυστυχώς, και παρά τις επανειλημμένες μας προτροπές για μετεγκαταστάσεις και δεσμεύσεις, η Τσεχία, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έχουν ακόμα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Γι’ αυτό τον λόγο, η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει για τις τρεις αυτές χώρες.. Ελπίζω, ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή, τα κράτη – μέλη αυτά θα αναθεωρήσουν τη στάση τους και θα συμβάλλουν εξίσου», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όσον αφορά τις επανεγκαταστάσεις, ο Επίτροπος τόνισε ότι υπάρχει συνεχής και θετική πρόοδος καθώς περισσότερα από 16.000 άτομα έχουν επανεγκατασταθεί μέχρι στιγμής από την Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία. «Έχουμε φθάσει στο 75% από τις 22.504 επανεγκαταστάσεις που έχουν συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν πριν τον Σεπτέμβριο.
Οι επανεγκαταστάσεις στο πλαίσιο της δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας σημείωσαν νέο ρεκόρ τον Μάιο: 1.000 Σύροι πρόσφυγες βρήκαν ασφαλή και νόμιμη δίοδο προς την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.





https://hellasforce.com/2017/06/14/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%88/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια