Τους παίρνει και τα σώβρακα ο Πούτιν! Η Ρωσία πάνω απ’ όλους και από όλα! (βίντεο)




Η Ρωσία και το Ιρακινό Κουρδιστάν υπέγραψαν μια καίριας σημασίας (για Ρώσους και Κούρδους) συμφωνία πετρελαίου, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Η ισχύς του Πούτιν σιγά-σιγά εξαπλώνεται στη Μέση Ανατολή…


Η ουσία της συμφωνίας αυτής, είναι ότι η Ρωσία αποκτά πρόσβαση σε έναν κουρδικό αγωγό πετρελαίου – και θα συμμετάσχει στη δημιουργία μιας νέας κοινής εταιρείας για την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.


Αναλυτικά:

Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση στο Ιράκ υπέγραψαν μια σειρά συμβάσεων για έρευνα και παραγωγή πετρελαίου για μια περίοδο 20 ετών, τη δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF 2017).



Ο Mikhail Leontyev, εκπρόσωπος της Rosneft δήλωσε:

«Πριν από τη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και του επικεφαλής του Ιρακινού Κουρδιστάν Μουσταφά Μπαρζάνι, η εταιρεία υπέγραψε μια σειρά δεσμευτικών συμφωνιών στον τομέα της εξόρυξης, του εμπορίου και της ανάπτυξης υποδομών με την κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν Η Συμφωνία Κατανομής Παραγωγής (PSA) καλύπτει πέντε τομείς, συμπεριλαμβανομένης της εξόρυξης, της συμβολής στην υποδομή, καθώς και μια αρκετά μεγάλη σύμβαση παράδοσης με όρους που είναι επωφελείς για την εταιρεία.
Ως αποτέλεσμα αποκτούμε πρόσβαση σε ένα μεγάλο αγωγό πετρελαίου που πηγαίνει από το Κουρδιστάν προς την Τουρκία. Η επέκταση αυτή είναι πολύ σημαντική, μια μακροπρόθεσμη σύμβαση διάρκειας 20 ετών. Αυτή είναι μια στρατηγική επένδυση, αναπτύσσοντας μία από τις πιο ελπιδοφόρες περιοχές.
Τα μελλοντικά αποθέματα πετρελαίου εκτιμώνται σε 45 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και 5,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Λοιπόν, νομίζω ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογραφεί μέχρι στιγμής στο Φόρουμ».


Υ.Γ. Αγωγός και με τους Κούρδους και με τους Τούρκους. Αυτό είναι που λέμε πολιτική υψηλού επιπέδου! Κάποιοι μάλλον θα «βράζουν» στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά και στην Άγκυρα. Ας ελπίσουμε να μην την πληρώσει πάλι το Ιράκ, ή να μην αρχίσουν τίποτα «περίεργες» επιθέσεις «τζιχαντιστών» στους αγωγούς…





https://hellasforce.com/2017/06/02/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%8E%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BD-%CE%B7/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια