Σκληρη η Προπαγανδα των τουρκοπρακτόρων στην θρακη που σουλατσαρουν ανενοχλητοι




Αργά το απόγευμα ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, έφτασε στην Κομοτηνή σε συνέχεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα



Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ενώ με το αρχικό πρόγραμμα θα επισκεπτόταν τον Τούρκο πρόξενο, στο προξενείο της πόλης, επισκέφθηκε τελικά πρώτα το τζαμί επί της οδού Φιλιππουπόλεως, όπου τον περίμενε πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια παρακαθίσε σε γεύμα Ιφτάρ στο χωριό Λύκειο, περίπου στις 21.00, με την φιλοξενία 5.000 ανθρώπων.

Τι συζήτησε με τον Τσίπρα, όταν έκλεισαν οι κάμερες

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, διήρκησε δύο ώρες. Συζήτησαν κυρίως για το Κυπριακό, το Αιγαίο, το μεταναστευτικό και τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν όλες τις πτυχές του Κυπριακού σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Αναφορικά με την τουρκική παραβατική δραστηριότητα στο Αιγαίο, ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα με αναλυτικούς πίνακες με στοιχεία των παραβιάσεων και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσου τερματιμού τους και την προώθηση της θετικής ατζέντας.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως για πρώτη φορά αναδεικνύεται μία πολυεπίπεδη σύγχρονη θετική ατζέντα (οικονομία, ενέργεια, μετανάστευση, μεταφορές, ασφάλεια, στήριξη σε ΕΕ, τουρισμός), η οποία όμως πρέπει να υλοποιηθεί στη βάση της καλής γειτονίας και του αλληλοσεβασμού.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, εθεσε εκτεταμένα το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων και τόνισε ότι είναι απαραίτητος ο τερματισμός της τουρκικής παραβατικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.


Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, το ζήτημα έκδοσης των «8» Τούρκων στρατιωτικών ετέθη από την πλευρά του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, αλλά δεν αποτέλεσε βασικό θέμα στις συζητήσεις. Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας έδειξε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση να κατανοεί το σεβασμό των αποφάσεων της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ωστόσο, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο Γιλντιρίμ ζήτησε την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών.

Ο τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται πως έδειξε ένα άλλο πρόσωπο στη συνέντευξη Τύπου…









πηγηΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια