Αποκάλυψη… ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ: ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ





Τι έχει επιφέρει στην παγκόσμια σκηνή η μεσοανατολική κρίση και η «περίεργη» ανάθεση των ηγετών του Κατάρ



Η διαμάχη ανάμεσα στο Κατάρ και σε άλλα αραβικά κράτη μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο, δήλωσε σήμερα σε μια εφημερίδα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε πως διαβλέπει ακόμη να υπάρχει ευκαιρία για την αποκλιμάκωση της έντασης. «Υπάρχει κίνδυνος αυτή η διαμάχη να οδηγήσει σε πόλεμο», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, κάνοντας λόγο για «δραματική» τραχύτητα στις σχέσεις μεταξύ συμμαχικών και γειτονικών χωρών στον Περσικό Κόλπο.

Ο Γκάμπριελ είπε πως οι προσωπικές συνομιλίες του αυτή την εβδομάδα με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ και της Τουρκίας, και τα τηλεφωνήματα που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Ιράν και του Κουβέιτ υπογράμμισαν τις ανησυχίες του. «Μετά τις συνομιλίες που είχα αυτή την εβδομάδα, γνωρίζω πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση, αλλά πιστεύω πως υπάρχουν επίσης καλές ευκαιρίες για να σημειωθεί πρόοδος», είπε.


Τι επεσήμανε ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα στον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν ότι η κρίση στον Κόλπο θα πρέπει να έχει επιλυθεί μέχρι να λήξει το Ραμαζάνι, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. Ο Σεΐχ Χάλεντ μπεν Άχμεντ αλ Χαλίφα συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Ερντογάν, εν μέσω της διπλωματικής κρίσης με το Κατάρ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν “τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις”, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την επίλυση της κρίσης με ειρηνικά μέσα. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλ Χαλίφα, ο Τσαβούσογλου σημείωσε επίσης ότι η τουρκική στρατιωτική βάση στο Κατάρ έχει ως στόχο να συμβάλει στην ασφάλεια γενικότερα της περιοχής του Κόλπου και όχι κάποιας συγκεκριμενης χώρας. Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος και άλλες χώρες, κυρίως αραβικές και αφρικανικές, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ αυτήν την εβδομάδα, κατηγορώντας το εμιράτο ότι στηρίζει τους εξτρεμιστές ισλαμιστές και το Ιράν. Η Τουρκία ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ, απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η χώρα χρηματοδοτεί την τρομοκρατία.

Η μεγάλη έκπληξη του Κατάρ που δημιουργεί ερωτήματα

Οι φόβοι κλιμάκωσης είναι υπαρκτοί και το Κατάρ προσπαθεί να αποφύγει οποιαδήποτε σύρραξη, ενώ ταυτόχρονα έδωσε σχεδόν 2,5 εκατομμύρια δολάρια για την ανάληψη δικηγορικής υπεράσπισης του κράτους. Και έκπληξη προκάλεσε το άτομο που επιλέχθηκε.

Πρόκειται για τον John Ashcroft, Γενικό Εισαγγελέα των ΗΠΑ που εκτελούσε τα χρέη του κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου! Τουλάχιστον αυτή είναι η ιδέα της κυβέρνησης του Κατάρ, η οποία προσέλαβε τον πρώην Αμερικανικό ΓΕ για να υπερασπιστεί το πλουσιότερο έθνος (με βάση ΑΕΠ / κάτοικο) από κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ και των Αράβων γειτόνων ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ashcroft ήταν γενικός εισαγγελέας υπό τον Πρόεδρο Τζωρτζ Μπους, από τον Φεβρουάριο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2005, χρόνια κατά τα οποία οι πολιτικές και οι νόμοι των ΗΠΑ αναμορφώθηκαν από τον λεγόμενο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που ακολούθησε τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα το 2001. Κάτω από τον Ashcroft, οι ΗΠΑ δημιούργησαν τον «νόμο Patriot», καταπατώντας παντού τα αστικά δικαιώματα και αφήνοντας την κατασκοπεία να δρα ανεξέλεγκτα.


Ίσως βασιζόμενοι στην υπόθεση ότι το Κατάρ μπορεί να αποκαταστήσει το όνομά του και να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ, έγινε αυτή η επιλογή, παρόλο που εικάζουμε ότι πρόκειται για ένα άτομο που δεν χαίρει της εκτίμησης του Τραμπ κι εδώ δημιουργείται το μεγάλο ερώτημα.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κατάρ κάποτε είχε δώσει στον Μπιλ Κλίντον… δωράκι 1 εκατομμυρίου δολαρίων για τα γενέθλιά του και ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αρωγούς του Ιδρύματος Κλίντον, όταν η Χίλαρι ήταν ακόμα στο Υπουργείο Εξωτερικών…

Ως εκ τούτου η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου φαντάζει και η ιδανικότερη, αφού προέρχεται από το λεγόμενο «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ, με το οποίο το Κατάρ διατηρεί άριστες σχέσειςhttps://hellasforce.com/2017/06/10/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BE%CE%B5/
.Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια