02 Ιουνίου 2017

Λεπέν κατά Μακρόν: Να προσγειωθεί γιατί δεν είναι πρόεδρος του πλανήτη

Ένας από τους ηγέτες της Ένωσης που αντέδρασε δημόσια είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που γράφει: «Make our planet great again» που παραπέμπει στο σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ«Make America great again».


Στην κίνηση αυτή του Μακρόν έρχεται να απαντήσει η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, η οποία τον καλεί να «προσγειωθεί και να ασχοληθεί με τους Γάλλους».
<
br />Όπως δήλωσε η Λεπέν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Ντενέν στο πλαίσιο μιας προεκλογικής συγκέντρωσης για να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός συνεργάτη της, του Σεμπαστιάν Σενού:


Ο κ. Μακρόν νομίζει ότι έβγαλε φτερά, την περασμένη εβδομάδα νόμιζε ότι έγινε πρόεδρος της Ευρώπης, τώρα νομίζει ότι είναι πρόεδρος του κόσμου. Να προσέχει με το αερόστατο, πρέπει να προσγειωθεί. Eξελέγη πρόεδρος των Γάλλων, θα έπρεπε να ασχολείται με τους Γάλλους.

Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς ρωτήθηκε για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και για την έντονη καταδίκη αυτής της ενέργειας από τον Γάλλο πρόεδρο. «Λυπάμαι για την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, δεν αιφνιδιάζομαι όμως, για έναν απλό λόγο: ήταν μια προεκλογική δέσμευσή του, εξελέγη έχοντας κάνει αυτή τη δέσμευση και την εφαρμόζει».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...