Ο Μητσοτάκης ομολόγησε ότι θα διώξει κόσμο και θα δώσει τα πάντα στους Ιδιώτες…ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ «ΒΟΗΘΑΝΕ» ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ;(ΒΙΝΤΕΟ)






Δείτε τι γίνεται – ας πούμε ακόμα και σήμερα -στις προμήθειες στην Υγεία, αν υπάρχει κεντρικό σύστημα προμηθειών.
Δείτε τι γίνεται με τους συμβασιούχους. Μια καινούρια στρατιά συμβασιούχων που επιβαρύνουν τον κρατικό Προϋπολογισμό για να κάνει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σκουρλέτης τα δικά τους κομματικά παιχνίδια.

Δείτε τι γίνεται στο συνολικό πλαίσιο λειτουργίας του Κράτους και τον τρόπο με τον οποίον το Κράτος μπορεί, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, να διώξει από πάνω του αρμοδιότητες που μπορεί να έχει, τις οποίες ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να τις πετύχει, να τις επιτελεί καλύτερα και φτηνότερα.

Εγώ δεν έχω τέτοια ταμπού και ας κατηγορηθώ ως υπερβολικά φιλελεύθερος από κάποιους. Το Κράτος σήμερα για να απελευθερωθεί η πραγματική οικονομία και να αναπνεύσει, πρέπει να μικρύνει ως προς την παρέμβασή του.

Α. Σρόιτερ: Να μικρύνει;

Κ. Μητσοτάκης: Αυτό σημαίνει περισσότερος ρόλος για τον ιδιωτικό τομέα. Σημαίνει περιορισμός των προσλήψεων στο ένα προς πέντε για τα επόμενα πέντε χρόνια, άρα συνολικό συμμάζεμα του Κράτους. Και σημαίνει, σε καμία περίπτωση, μονιμοποίηση συμβασιούχων από την πίσω πόρτα, για να αυξάνουμε συνέχεια το δημοσιονομικό κόστος του ελληνικού Κράτους.

Α. Σρόιτερ: Έχετε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα σε αυτό που λέγεται διαχείριση του Κράτους. Υπήρξατε Υπουργός ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί το Δημόσιο και σας άκουγα τότε να λέτε, ότι υπάρχουν πολύ λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, με την έννοια ότι το 80%, το 90% του κόστους του Δημοσίου είναι οι μισθοί. Είναι μία ανελαστική δαπάνη που λέγεται μισθοδοσία. Δεν είναι ούτε το ρεύμα, ούτε τα κτήρια, ούτε οτιδήποτε άλλο.

Κ. Μητσοτάκης: Σήμερα αυξάνεται η μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου.

Α. Σρόιτερ: Ωραία, άρα λοιπόν χωρίς απολύσεις κύριε Πρόεδρε, δεν μπορείτε να μειώσετε ουσιαστικά τις δαπάνες και να πάτε στο Σόιμπλε με ένα χαρτί που θα λέει, κόβω τόσα δις για παράδειγμα. Άρα, θα πάτε σε απολύσεις; Πως θα μικρύνει το Κράτος;

Κ. Μητσοτάκης: Είμαι ξεκάθαρος. Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά θα προσλαμβάνουμε πολύ λιγότερους απ’ όσους φεύγουνε. Ένα προς πέντε. Δεσμεύομαι σε μία αναλογία ένα προς πέντε για τα επόμενα πέντε χρόνια. Και προσέξτε, θα προσλαμβάνουμε εκεί που υπάρχει πραγματική ανάγκη. Διότι επί δικών μου ημερών, σας θυμίζω, ότι για πρώτη φορά είχε γίνει ένας κεντρικός προγραμματισμός προσλήψεων και είχαμε πιστώσεις και εγκεκριμένες προσλήψεις σε κατηγορίες όπου υπήρχε πραγματική ανάγκη. Παραδείγματος χάρη στην Υγεία, στους νοσηλευτές. Για πόσα χρόνια ακούμε ότι γίνονται προσλήψεις στην Υγεία και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα κ, Σρόιτερ;

Αντ’ αυτού είχαμε προσλήψεις σε άλλες κατηγορίες. Άνθρωποι οι οποίοι – κατά την άποψή μου – μπορεί να επιτελούν υπηρεσίες οι οποίες είναι περιφερειακές για το Δημόσιο και οι οποίες μπορούν να παρέχονται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Εδώ δεν έχουμε άλλα περιθώρια να κοιτάμε το πρόβλημα. Έχουμε ένα Κράτος το οποίο στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα, το οποίο είναι υπερβολικά γραφειοκρατικό, ταλαιπωρεί τις επιχειρήσεις, ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Το ρυθμιστικό εύρος του Κράτους πρέπει να μικρύνει. Και αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία, σε αποτελεσματική συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Και θα ακουμπήσουμε και θέματα τα οποία στην Ελλάδα μπορεί να φαίνονται ταμπού, αλλά γίνονται παντού στην Ευρώπη.
Α. Σρόιτερ: Όπως;

Κ. Μητσοτάκης: Συνεργασία του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία παραδείγματος χάρη. Υπάρχουν υπηρεσίες και στον πυρήνα των Δημόσιων Νοσοκομείων που μπορούν να παρέχονται σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Α. Σρόιτερ: Αυτό μπορεί να γίνει και στο ασφαλιστικό;

Κ. Μητσοτάκης: Στο ασφαλιστικό συνδέεται με την Υγεία στο βαθμό που..

Α. Σρόιτερ: Το λέω γιατί υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το αν πρέπει να εμπλακούν και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, αυτό που λέγεται σύνταξη περίθαλψης.

Κ. Μητσοτάκης: Αυτός είναι ο λεγόμενος τρίτος πυλώνας για τον οποίο πιστεύω ότι πρέπει να δίνουμε πολύ γενναία κίνητρα και να εμπλέξουμε και τις επιχειρήσεις σε αυτό. Να πριμοδοτήσουμε τις επιχειρήσεις, κ. Σρόιτερ, που θα μπορούν να δώσουν στους εργαζόμενούς τους ένα καλό πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Γιατί όχι;

https://hellasforce.com/2017/06/17/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%BA/Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. kyklopas, i trust you you know what to do
    Detected as spam Thanks, we'll work on getting this corrected.
    Α Ν
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, Ο ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ
    Provocateur.gr spammed this mail, miss' s mol size world phenomen
    delete this again
    Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
    tthis is as spam and should be corrected with the red ink of your mind
    go ahead spam it since you are good, and descent moderator
    mike petr

    •Edit•Re

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. www.uoa.gr ευρεει αντιχρηστι του skai.gr Καψειμυ - Κατεχακι www.army.gr

      Διαγραφή
  2. kykopas.blogspot.grike petr • 2 λεπτά πριν
    πασ χαλης κα μορα ρωταει παλιομουνοψειρα, τσ τον knight's talk her yo no know him, a lien pig?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hold on, this is waiting to be approved by Provocateur.
    bellaciao deleted as aspam if greece bairdy nam nam fuck your ass,
    what will you say you never ssen greek ffl.a.g,
    you deleted GREEK FL.A.G
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΤΑΓΕ Χ ΡΥΣΑ ΛΥΚΟΥ, ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ, ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΚΙ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΠΙΟΜΟΥΣΚΥΛΟ ΨΙΛΟΔΟΦΟΝΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ;
    μειπετρελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. moh.gov.gr vs Olympiacos Paschalis Kamora - skai.gr www.mo/h.udd.nypd lokalliance.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή