Τρίζουν τα θεμέλια της Ε.Ε. - Η Κομισιόν ξεκινά νομικές ενέργειες κατά Τσεχίας, Πολωνίας και Ουγγαρίας για τους μετανάστες





© Leonhard Foeger / Reuters

Freepen.gr - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει νομικές ενέργειες εναντίον της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας διότι δεν έχουν προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.



Η όλη διαδικασία κινήθηκε το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες με την κατηγορίας πως Βαρσοβία, Βουδαπέστη και Πράγα δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σύμφωνα με σχέδιο του 2015.


Τα τρία κράτη της ΕΕ έχουν ενεργήσει "παραβιάζοντας τις νομικές υποχρεώσεις τους" υπογραμμίζει η Επιτροπή σε δήλωσή της προσθέτοντας ότι είχε προηγουμένως προειδοποιήσει τις χώρες να τηρήσουν "τις δεσμεύσεις τους έναντι της Ελλάδας, της Ιταλίας και άλλων κρατών μελών".


Ο Τσέχος πρωθυπουργός Bohuslav Sobotka στηλίτευσε την απόφαση των Βρυξελλών χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως δυσλειτουργικό το σχέδιο της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό όπως μεταδίδει το Reuters.



"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει τυφλά να προχωρήσει με δυσλειτουργικές ποσοστώσεις που μείωσαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στις ικανότητες της ΕΕ και περιόρισαν τις δυνατότητες για λειτουργικές λύσεις" αναφέρει σε γραπτή δήλωσε ο Sobotka.


Η Βαρσοβία αντέδρασε επίσης στην απόφαση των Βρυξελλών, λέγοντας ότι προτίθεται να συνεχίσει τη σημερινή μεταναστευτική πολιτική της και πως δεν προτίθεται να αποδεχθεί την ποσόστωση της ΕΕ. για τους πρόσφυγες.



Τέλος ο Πολωνός Υφυπουργός Εξωτερικών Κόνραντ Σζιμάνσκις δήλωσε στο Πολωνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το δικαίωμά της να μην υποδεχθεί πρόσφυγες σε δικαστήριο της ΕΕ.

http://www.freepen.gr/2017/06/blog-post_174.htmlΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια