Επικίνδυνα παιχνίδια - Ζητάνε εδώ και τώρα ευρωπαϊκό στρατό





Τόσο η Σύνοδος του ΝΑΤΟ όσο και η απόφαση του Τραμπ να φύγει από την Συμφωνία του Παρισιού, επιβεβαιώνουν το χάσμα που υπάρχει πλέον ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον, κάτι που ήδη έχει αρχίσει και γίνεται φανερό σε πολλούς τομείς.



Η κρίση του ΝΑΤΟ , σαν επακόλουθο των παραπάνω, έχει οδηγήσει πολλές ευρωπαϊκές χώρες να ζητάνε άμεσα την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στρατού, που θα είναι φυσικά κοινός και θα μπορεί να ανταγωνιστεί πλήρως τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα).


Ο Bjørn Olav Knutsen, επικεφαλής ερευνητής στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Έρευνας και Άμυνας (FFI), χαρακτήρισε την επίσκεψη του Προέδρου Trump στην Ευρώπη ως "ένα σημάδι του πώς οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια". Σύμφωνα με τον ίδιο, να πιστεύει ότι τα περισσότερα πράγματα δεν θα είναι όπως πριν, με το Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.



Ως εκ τούτου, η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δική της ασφάλεια μέσω διαφόρων ρυθμίσεων συνεργασίας.



Σύμφωνα με τον κ. Knutsen, τα έθνη της ΕΕ πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην πανευρωπαϊκή αμυντική ολοκλήρωση που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας ενωμένης δύναμης της ΕΕ υπό κοινή διοίκηση.

http://www.unpolitical.gr/2017/06/blog-post_55.htmlΓίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια