ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ… Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ… !!! Διάσωση ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΚΟΛΟΣΣΟΥ… Η ΕΛΙΤ της Ε.Ε. Σώζει τα «ΠΑΙΔΙΑ» της !!!







Η επόμενη οικονομική κρίση έχει ήδη φτάσει στην Ευρώπη και οι άνθρωποι αρχίζουν να φρικάρουν !!!


Γνωρίζατε ότι η έκτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ισπανία απέτυχε με θεαματικό τρόπο, μόλις πριν από λίγες ημέρες;

Διαβάστε και κάντε τον παραλληλισμό με την Ελλάδα…

Κουβέντα πάντως για αλλαγή του οικονομικού συστήματος… Κουβέντα… Γιατί άραγε;

Πολλοί συγκρίνουν την ξαφνική έκρηξη της Banco Popular με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 και οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κανόνισαν βιαστικά την πώληση της αποτυχημένης τράπεζας στο Santander, προκειμένου να αποφευχθεί ένας πλήρης οικονομικός πανικός. Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα ότι μια νέα οικονομική κρίση αρχίζει να παίζει στην Ευρώπη, επειδή οι περισσότεροι Αμερικανοί ενδιαφέρονται μόνο για το τι συμβαίνει στη χώρα τους.
Πρέπει όμως να προσέξουμε όλοι, διότι η ΕΕ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία σε ολόκληρο τον πλανήτη και το ευρώ είναι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο νόμισμα σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα των Η.Π.Α. βρίσκεται ήδη στο χείλος της καταστροφής και αυτή η νέα οικονομική κρίση στην Ευρώπη θα μπορούσε να αποδειχθεί αρκετή για να σπρώξει στον γκρεμό.

Εάν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δεν είχαν οργανώσει μια «αναγκαστική πώληση» της Banco Popular στη Σανταντέρ, πιθανότατα θα γινόμασταν μάρτυρας πανικού σε μια κλίμακα που δεν έχουμε δει από το 2008 στην Ευρώπη εν προκειμένω.

Ο ισπανικός τραπεζικός γίγαντας Santander έχει ενταχθεί στην αντίπαλη προς διάσωση Banco Popular, αναλαμβάνοντας τον αποπληρωθέντα δανειστή για € 1 σε μια συμφωνία που έχει σχεδιαστεί από τους ρυθμιστικούς φορείς της ΕΕ για να αποφευχθεί μια καταστροφική κατάρρευση.

Ο Σανταντέρ θα χτυπήσει τους μετόχους του για 7 δισ. Ευρώ σε ένα ζήτημα δικαιωμάτων για την άντληση κεφαλαίων που απαιτούνται για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών σε μια δραματική ιδιωτική διάσωση του έκτου μεγαλύτερου δανειστή της Ισπανίας.


Θα προκαλέσει ζημίες ύψους περίπου 3,3 δισ. Ευρώ σε επενδυτές και μετόχους ομολόγων, αλλά θα αποφύγει σημαντικά τη διάσωση των φορολογουμένων.

Αλλά τώρα που μια τράπεζα «πάρα πολύ μεγάλη για να αποτύχει» όπως η Banco Popular απέτυχε, οι επενδυτές προσπαθούν αμέσως να καταλάβουν ποια από τις μεγάλες ισπανικές τράπεζες μπορεί να είναι η επόμενη που θα καταρρεύσει. Σύμφωνα με τον Wolf Richter, πολλοί αναγνώρισαν τη Liberbank ως θεσμό που είναι ιδιαίτερα ευάλωτος …

https://hellasforce.com/2017/06/16/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B4/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια