01 Ιουνίου 2017

Θα απαγορεύονται μέχρι και οι μικροκαλλιέργειες λαχανικών! – Τι προωθείται αυτή τη στιγμή

Θα απαγορεύονται μέχρι και οι μικροκαλλιέργειες λαχανικών! – Τι προωθείται αυτή τη στιγμή

Η Ατζέντα 2030 στην απόλυτη εφαρμογή της.


Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από τα νέα μέτρα που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωκοινοβούλιο, κυρίως στον αγροτικό τομέα, στέλνοντας στον «κάλαθο των αχρήστων» οποιαδήποτε «μη εγκεκριμένη» καλλιέργεια.

Φραγμό στη μονοπώληση του ελέγχου της παραγωγής και εμπορίας των τροφίμων προσπαθούν να βάλουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες συμπαρατασσόμενοι απέναντι στην πρόταση κανονισμού που έχει καταθέσει η επιτροπή Υγείας της Ε.Ε. Βάσει της πρότασης, επιβάλλονται γραφειοκρατικά εμπόδια στους γεωργο-κτηνοτρόφους, αν δεν προσφεύγουν στις βιομηχανίες σπόρων.


Όπως αναφέρει και το ideopigi. gr, η αιτιολογία που προβάλλει η επιτροπή μέσω της γενικής γραμματείας της που έχει την αρμοδιότητα ελέγχου των φυτών είναι ότι … απλοποιεί τη νομοθεσία και τις 12 σχετικές οδηγίες που συμπεριλαμβάνει στον προταθέντα κανονισμό!

Υπενθυμίζεται ότι η κανονική νομοθεσία που αφορά την εμπορία σπόρων ίσχυε από τη δεκαετία του 1960. Μέχρι σήμερα τα κράτη-μέλη στην Ε.Ε. των «27» είχαν υποχρεωτικώς ενσωματώσει το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε. στην εθνική τους νομοθεσία.

Επί της ουσίας αυτό που βλέπουμε να εξελίσσεται σήμερα για τον έλεγχο της σποροπαραγωγής ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980, με τη ραγδαία ανάπτυξη της γενετικής μηχανικής. Τότε έγινε η εισαγωγή του όρου της «βιομηχανικής πατέντας οργανισμών», αλλάζοντας τη φύση της ίδιας της γεωργίας.Μόνο λίγες εταιρείες-κολοσσοί που δεν ξεπερνούν τη μία ντουζίνα (Syngenta-Dupont, Monsanto, Basf) ελέγχουν τα 2/3 της παγκόσμιας αγοράς.

Στο παιχνίδι συμμετέχει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

Η Ευρώπη πρωτοστατεί στην εφαρμογή της απάνθρωπης Ατζέντας 2030, με πιο γοργά βήματα από ποτέ.

Θα τη σταματήσει κάποιος;


el.gr

http://katohika.gr/nea-taksi-pragmaton/tha-apagoreuontai-mexri-kai-oi-mikrokalliergeies-laxanikon-ti-prootheitai-auti-ti-stigmi/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...