07 Ιουνίου 2017

AYTA μαθαίνει στα παιδάκια το βρωμοκάναλο της ΕΡΤ: Ξεπερασμένοι οι όροι «αγόρι» και «κορίτσι» – BINTEO από μαθητική εκπομπή!


Το βράδυ της Δευτέρας προβλήθηκε το 2ο μέρος της εκπομπής για τη «Θεματική εβδομάδα στα σχολεία, Φάκελος

– Έμφυλες Ταυτότητες» της ΕΡΤ1. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ενημέρωση σε σχέση με τον τρανσεξουαλισμό και την ομοφυλοφιλία, κατά άλλους προώθηση αυτών των δύο σε μικρές ηλικίες. Όπως θα δείτε παρακάτω, τα παλαιότερα αναγνωστικά σχολιάστηκαν αρνητικά επειδή προωθούσαν, όπως ειπώθηκε, στα παιδιά στερεοτυπικά πρότυπα άνδρα και γυναίκας.Στο 1.20.50 του παρακάτω βίντεο θα δείτε να σχολιάζονται αρνητικά τα παλιά αναγνωστικά στα σχολεία, τα οποία προωθούσαν την οικογένεια και τα «στερεότυπα» αγόρι-κορίτσι.

Φράσεις όπως το «φέρσου σαν κυρία» και «φέρσου σαν άνδρας» ψέγονται. Παιχνίδια όπως «μπάλα για τα αγόρια», «κούκλα για τα κορίτσια» αντιμετωπίζονται με προβληματισμό.Αφήνεται να εννοηθεί πως «μας επέβαλαν» το φύλο, το οποίο έχουμε σήμερα και μιλούν για «κοινωνικό φύλο» που στέκεται απέναντι στο βιολογικό.

Στο 1.00.30 καθηγήτρια αναφέρεται στα σεμινάρια «εμφύλων ταυτοτήτων» στο σχολείο της, ενώ στο 1.03.20 τον λόγο παίρνει μια μαθήτρια Γυμνασίου, η οποία στηρίζει όλο αυτό που γίνεται και μιλά για «απελευθέρωση από στερεοτυπικές αντιλήψεις». Όλα αυτά στην κρατική τηλεόραση!

el.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...