18 Ιουνίου 2017

ALERT! ΞΕΚΙΝΑ (ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ)…. Γράφουν την Τουρκία στα παλαιότερα και Βάζουν Μπροστά τα Τρυπάνια…

Οριακά για τις εργασίες της TOTAL, αλλά χωρίς επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα για τη γεώτρηση των TOTAL-ENI
,
εκδόθηκαν χθες δύο από τις σημαντικότερες για τη γεώτρηση άδειες. Πρόκειται για την Πολεοδομική άδεια και την άδεια Οικοδομής των υποδομών εντός του λιμανιού Λεμεσού που αφορούν κυρίως στη μονάδα παραγωγής λάσπης.

Η TOTAL το τελευταίο δεκαήμερο, είχε ανησυχήσει ότι θα καθυστερήσουν και πέραν των τελικών ορίων της για την ομαλή προετοιμασία της γεώτρησης, που για τις συγκεκριμένες άδειες ήταν στις 15 Ιουνίου, ωστόσο, νωρίς χθες το πρωί, ενημερώθηκαν ότι οι άδειες είχαν εκδοθεί.

Η χθεσινή έκδοση των δύο αδειών, αλλά και το γεγονός ότι είναι θέμα 24ώρων και η έκδοση των υπόλοιπων αδειών που απαιτούνται, επιτρέπει στην TOTAL να δώσει οδηγίες στο γεωτρύπανο να ξεκινήσει στον προγραμματισμένο χρόνο, για να είναι στην ώρα του στο σημείο της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.


Να σημειώσουμε ότι το West Capela, βρίσκεται στο αγκυροβόλιο της Σάντα Κρους της Τενερίφης. Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού καθυστέρηση της γεώτρησης, θα έχει σημαντικό κόστος –της τάξης των €300.000 με €500.000 ημερησίως. Επίσης, η όποια καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα για τεχνικούς ή άλλους αντικειμενικούς λόγους, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει εντυπώσεις με πολιτικό αντίκτυπο λόγω των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Το γεωτρύπανο West Capella αναμένεται –σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ»– να φτάσει στο σημείο γεώτρησης του στόχου «Ονησίφορος Δυτικό 1» το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου και αφού σταθεροποιηθεί θα ξεκινήσει να κατεβάζει το τρυπάνι στα 1.698 μέτρα που απαιτούνται για να ακουμπήσει στον βυθό της θάλασσας.

Αυτό προβλέπεται να γίνει το βράδυ της 13ης Ιουλίου, συμβολικά, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ονησίφορου. Αμέσως μετά θα ξεκινήσει τη γεώτρηση με το στόχο να βρίσκεται σε βάθος 4.250 μέτρων κάτω από την επιφάνεια του βυθού.ΠΗΓΗ

Το διαβάσαμε από το: ALERT! ΞΕΚΙΝΑ (ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ)…. Γράφουν την Τουρκία στα παλαιότερα και Βάζουν Μπροστά τα Τρυπάνια… http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/alert.html#ixzz4kMKWPn00


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...