Επίθεση στην Παναγία των Παρισίων: Με τα χέρια ψηλά 900 άτομα κλείστηκαν στο ναό!




Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το δράστη – Οι τουρίστες κλείστηκαν μέσα στο Ναό για να προστατευτούν –

Ελαφρά τραυματίας ένας αστυνομικόςΈνας άνδρας που επιτέθηκε σε αστυνομικούς έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων εξουδετερώθηκε και συνελήφθη. Με αυτά τα λόγια τα γαλλικά Μέσα περιγράφουν την επίθεση με σφυρί που εξαπέλυσε άγνωστος εναντίον αστυνομικού έξω από το Ναό.

Ο άγνωστος τραυμάτισε ελαφρά έναν αστυνομικό στο κεφάλι, αλλά στη συνέχεια πυροβολήθηκε από τους συναδέλφους του που τον τραυμάτισαν στο στήθος.

Στην περιοχή, μια από τις πλέον κεντρικές της γαλλικής πρωτεύουσας αλλά και τις πλέον πολυσύχναστες, επικράτησε πανικός με τους πολίτες που ήταν έξω από την Εκκλησία να τρέχουν να σωθούν και όσους ήταν μέσα στην Παναγία να μένουν εκεί, αφού η Αστυνομία τους διέταξε να μην μετακινηθούν.



Αναρτήσεις στο διαδίκτυο απεικονίζουν τους περίπου 900 εγκλωβισμένους στο ναό, να έχουν τα χέρια τους υψωμένα.



Ο άγνωστος έμεινε για αρκετή ώρα τραυματισμένος στο πεζοδρόμιο έως ότου στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο που τον μετέφερε με αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο.

Ο καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, στο 4ο διαμέρισμα, και ακριβώς απέναντί της βρίσκεται το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Αστυνομίας.
Επίθεση στην Παναγία των Παρισίων: Με τα χέρια ψηλά 900 άτομα κλείστηκαν στο ναό! - Εικόνα 2
Ο ναός αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας και κάθε χρόνο τον επισκέπτονται πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι. Για το λόγο αυτό και μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει δεχτεί η Γαλλία, έξω από το Ναό υπάρχουν πάντα και αστυνομικοί και στρατιώτες.

Επίθεση στην Παναγία των Παρισίων: Με τα χέρια ψηλά 900 άτομα κλείστηκαν στο ναό! - Εικόνα 3
Προς το παρόν η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη με την αστυνομία να μην έχει ανακοινώσει κάτι σχετικό, ενώ οι αξιωματούχοι λένε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια.
Η Αστυνομία στο μεταξύ άρχισε να αδειάζει σιγά-σιγά το Ναό από τους 900 ανθρώπους που ήταν μπλοκαρισμένοι μέσα, αφού τους υποβάλει σταδιακά στους τυπικούς ελέγχους.

Επίθεση στην Παναγία των Παρισίων: Με τα χέρια ψηλά 900 άτομα κλείστηκαν στο ναό! - Εικόνα 4


protothema.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια