Το 76% των πιθανών ανήλικων αιτούντων άσυλο που εξετάστηκαν στη Σουηδία είναι πιθανόν ενήλικες




 
Η μεγάλη πλειοψηφία των αιτούντων άσυλο που έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις ηλικίας στη Σουηδία είναι πιθανόν άνω των 18 ετών, ανακοίνωσε η Σουηδική κυβέρνηση, επικαλούμενη ιατρικές εξετάσεις σε φρονιμίτες και αρθρώσεις γόνατος.



Το Σουηδικό Εθνικό Συμβούλιο Ιατροδικαστικής (Rättsmedicinalverket) ανακοίνωσε την Τρίτη ότι διενήργησε πρόσφατα 581 εγκληματολογικές εξετάσεις σε αιτούντες άσυλο των οποίων οι ηλικίες ήταν ασαφείς.

Οι εξετάσεις διαπίστωσαν ότι το 76% (442) των αποτελεσμάτων των δοκιμών “υποδηλώνουν ότι το εξεταζόμενο άτομο είναι 18 ετών και άνω”.

Επιπλέον πέντε άτομα βρέθηκαν να είναι “πιθανώς” ηλικίας 18 ετών και άνω και τα αποτελέσματα μόνο 134 ατόμων βρέθηκαν να “υποδηλώνουν ενδεχομένως ότι το εξεταζόμενο άτομο είναι κάτω των 18.”

Οι εξετάσεις αποτελούνται από μια ακτινολογική εξέταση στους φρονιμίτες και μια μαγνητική έρευνα κάμερας της άρθρωσης του γόνατος. Τα αποτελέσματα αναλύονται από οδοντίατρους και ακτινολόγους και μια δικαστική γνώμη σχετικά με την ηλικία του αιτούντος άσυλο αποστέλλεται στη Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Ωστόσο, ο Οργανισμός Μετανάστευσης δήλωσε ότι οι αριθμοί δεν αντιπροσωπεύουν όλους τους ασυνόδευτους αιτούντες άσυλο.

“Εάν όλοι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είχαν υποβληθεί σε αξιολόγηση ιατρικής ηλικίας τότε τα αποτελέσματα θα ήταν πιθανόν διαφορετικά”, δήλωσε ο Daniel Salehi, διευθυντής του πρακτορείου, στην Σουηδική TT, όπως
ανέφερε η Local.

Πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι στην πραγματικότητα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών. Σε περιπτώσεις που τα παιδιά είναι σαφώς ανήλικοι, καταχωρούνται ως έχουν χωρίς να υποβάλλονται σε εξετάσεις ηλικίας.

Οι 581 δοκιμές είναι οι πρώτες που θα ολοκληρωθούν από περίπου 4.200 αιτήματα του Οργανισμού Μετανάστευσης.

Οι δοκιμές, που παρουσιάστηκαν από τη Σουηδική κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2016, εφαρμόστηκαν αφού οι αρχές εξέφρασαν αμφιβολίες για την ακριβή ηλικία περίπου 70% των ασυνόδευτων “ανηλίκων” που δήλωσαν ότι ήταν μεταξύ 15 και 17 ετών, είχε αναφέρει τότε η Local.

Παρόμοιες δοκιμές στη Δανία τον Δεκέμβριο διαπίστωσαν επίσης ότι το 74% των αιτούντων άσυλο που δήλωσαν νεότεροι από 18 ήταν στην πραγματικότητα ενήλικες.

Πηγή:

https://www.rt.com/news/390318-sweden-age-tests-refugees/

offtherecord.net.gr
http://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%bf-76-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b9%ce%b8%ce%b1%ce%bd%cf%8e%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%ac%cf%83%cf%85/

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια