«Ανοίξαμε την πόρτα» στην σύφιλη, υψηλότερα ποσοστά ακόμη και από το 1949…Τι να φταίει άραγε;





Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των διαγνώσεων έχει διπλασιαστεί σε πέντε χρόνια, με τις περισσότερες περιπτώσεις να εμφανίζονται σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες.


Ακολουθούν προειδοποιήσεις από αξιωματούχους της υγειονομικής περίθαλψης ότι οι επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές – όπως οι άνδρες που είναι θετικοί στον HIV επιλέγουν σεξουαλικούς συντρόφους – τροφοδοτούν την άνοδο.
Τα στοιχεία από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας δείχνουν 5.920 διαγνώσεις σύφιλης το 2016 – αύξηση 12% σε ένα έτος και σχεδόν διπλασιασμό από 3.001 περιπτώσεις το 2012.
Η PHE δήλωσε ότι οι περιπτώσεις συνδέονται κυρίως με τη μετάδοση σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους ή άλλους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες.
Η σύφιλη είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που συνήθως
μεταδίδεται από το σεξ από κάποιον που έχει μολυνθεί.

Συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια σύντομη πορεία αντιβιοτικών, αλλά εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα.
Πέρυσι, οι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα μετά από μια ιστορική πτώση στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν το φάσμα της πανδημίας του HIV περιορίστηκε .

Όμως, η άνοδος του σεξ χωρίς προφυλάξεις έχει αφήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να εκτίθενται σε άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, προειδοποιούν οι ειδικοί.
Ο Michael Brady, ιατρός διευθυντής στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Terrence Higgins Trust,
δήλωσε ότι τα ποσοστά λοιμώξεων ήταν “απαράδεκτα υψηλά” και ανέφερε ότι οι περικοπές στους προϋπολογισμούς της δημόσιας υγείας προκάλεσαν μια “κρίση σεξουαλικής υγείας”.


πηγη

http://hellas-now.com/%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%8D%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B7-%CF%85%CF%88%CE%B7%CE%BB/
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια