ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ GRENPEACE: "ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΑΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ!" (Βίντεο)






ΟΙ ΑΣΥΣΤΟΛΟΙ ΑΠΕ-ΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ GRENPEACE:

"ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ... ΑΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΚΑΝΑΜΕ!"








Την… αιρετική άποψη ότι το διοξείδιο του άνθρακα δεν ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή, εξέφρασε και στην Κρήτη ο βραβευμένος από τη NASA καθηγητής ατμοσφαιρικής επιστήμης John Christy.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί ο κ. Christy παρουσίασε τα αποτελέσματα των ερευνών του που δείχνουν ότι οι βιομηχανικοί ρύποι δεν ευθύνονται όσο νομίζαμε για την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Μιλώντας στην Κρήτη χαρακτήρισε δαπανηρή ως προς τις δεσμευόμενες εκτάσεις την εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μεγάλη κλίμακα και απέδωσε σε συμφέροντα των εταιριών που κατασκευάζουν και τοποθετούν ΑΠΕ την φρενίτιδα που έχει καταλάβει τον κόσμο σχετικά με την έκταση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Μιλώντας στην Τηλεόραση από τους Πολίτες ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να χρηματοδοτείται και ο ίδιος από τις εταιρίες λιθάνθρακα ή πετρελαίου ή ακόμα και από το lobby των πυρηνικών.

Για την Κρήτη είπε πως ίσως διαθέτει περιοχές που η χρήση των ΑΠΕ να ήταν ιδιαίτερα αποδοτική αλλά σε κάθε περίπτωση μας κάλεσε να κάνουμε τους υπολογισμούς, δηλαδή πόση γη θα δεσμεύσουμε για να πάρουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε. (Αναφερόμενος μόνο στην κατανάλωση του νησιού και όχι στα σχέδια πώλησης ρεύματος εκτός Κρήτης).

Τέλος επεσήμανε με νόημα πως το τελευταίο διάστημα σε όλο τον κόσμο οι εταιρίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πιέζουν τις κυβερνήσεις για να επιβάλλουν μέτρα «αναγκαστικής» χρηματοδότησής τους από τους πολίτες, υπό το φόβο της κλιματικής αλλαγής. Για την περίπτωση της Ελλάδας, αυτό προφανώς αντιστοιχεί με το ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ, που τα τελευταία χρόνια ενσωματώθηκε στο λογαριασμό της ΔΕΗ.


Ποιος κερδίζει από την κλιματική αλλαγή; from politestv on Vimeo.




Δείτε επίσης:
Η αιολική ενέργεια «κατάρα» για το περιβάλλον και την οικονομία







Πηγή:

Σχόλιο - Dennis Hoidas


Επιμέλεια - ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια