Καιρός EMY: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα – Πού θα σημειωθούν τα καιρικά φαινόμενα






Φθινοπωρινό θα είναι και σήμερα,

Κυριακή 28 Μαΐου το σκηνικό του καιρού καθώς βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή (26/05) προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.


Δείτε πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

1. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (28/05).

2. Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά (πιθανόν πρόσκαιρα και την Αττική) και την Εύβοια μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής.

3. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου.

Πού θα βρέξει σήμερα

Βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα κατά περιόδους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και πιθανόν πρόσκαιρα την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν στην Αττική με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 12 και 21 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα:

Μακεδονία, Θράκη


Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και βελτίωση στη Θράκη.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και μετά το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/story/795588/kairos-emy-isxyres-vroxes-kai-kataigides-simera-poy-tha-simeiothoyn-ta-kairika-fainomena#ixzz4iLr8hpdu

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια