27 Μαΐου 2017

Προσέξατε τι είχαν στα χέρια τους οι Ρώσοι Σπετσνάζ; (ΒΙΝΤΕΟ)Παρακολουθώντας το βίντεο με τις ασκήσεις των Spetsnaz/FSB στην Κριμαία, πήρε το μάτι μου ένα υποπολυβόλο που δεν είχα ξαναδεί. Έψαξα λίγο και προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα, ότι η Ρωσία έχει εξελίξει δύο νέα όπλα για αγώνα εκ του σύνεγγυς (close combat για τους αγγλομαθείς) το πιστόλι SR-1 Vector των 9×21 και το SR-2 Veresk στο ίδιο διαμέτρημα.

Και τα δύο όπλα έχουν δύο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, το βεληνεκές τους και τα νέα πολυμερή πυρομαχικά των 9 x 21. Ειδικότερα το νέο πιστόλι, έχει το εντυπωσιακό βεληνεκές των 100 μ. και το υποπολυβόλο φθάνει τα 200 μ. έχοντας μία κάνη λίγο μεγαλύτερη από ένα πιστόλι.

Το πιο εντυπωσιακό όμως βρίσκεται στα νέα πυρομαχικά (η βολίδα δείχνει να είναι από πολυμερές υλικό) που μπορούν να διατρήσουν οποιοδήποτε ατομικό θώρακα από κέβλαρ ή ατσάλι. Πολλοί θα παρατηρήσουν ότι και τα δύο όπλα είναι υποδεέστερα σε σχεδίαση και φινίρισμα από τα Δυτικά, αυτό όμως ουδόλως τα εμποδίζει…

Ούτε προβλήματα φαίνεται να μεταφέρουν οι χρήστες, ενώ έχουν και εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα ρώσικα όπλα είναι από τα οικονομικότερα στη διεθνή αγορά και γενικώς εξαιρετικά αξιόπιστα. Το βίντεο επίδειξης που είναι στα αγγλικά έχει προφανή προέλευση την Ρωσία και έχει υπότιτλους σε πλειάδα γλωσσών.
Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Αναδημοσίευση από: defence-point.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...