15 Μαΐου 2017

Τα αναψυκτικά προκαλούν μόνιμες αλλαγές στον εγκέφαλο

Η συστηματική κατανάλωση ανθρακούχων μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη δομή του εγκεφάλου, υποστηρίζουν οι ερευνητές.Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια στην Αυστραλία έδειξε πως η μακρόχρονη κατανάλωση αναψυκτικών οδηγεί στην υπερκινητικότητα και μεταβάλλει τη δομή των πρωτεϊνών του εγκεφάλου. Παρόμοιες αλλαγές παρατηρούνται σε σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ.


Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Macquarie στο Σύδνεϋ υποστηρίζουν ότι η μακρόχρονη κατανάλωση αναψυκτικών προκαλεί σημαντικές μεταβολές στα χημικά στοιχεία που συνθέτουν τον εγκέφαλο.

Το έμφραγμα, ο διαβήτης και ο καρκίνος είναι μερικά μόνο από τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αναψυκτικών.


Η τελευταία μελέτη εστίασε στην επίδραση των ανθρακούχων στον εγκέφαλο και τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Κοινότητας Νευροεπιστημών που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο.

onmed.gr

http://hellas-now.com/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%88%CF%85%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1/


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...