28 Μαΐου 2017

Νέα δημοσκόπηση φέρνει και έκτο κόμμα στη ΒουλήΈξι κόμματα μπαίνουν στο κοινοβούλιο με βάση το ποσοστό επί των έγκυρων ψηφοδελτίων


Σταθεροποιείται σε υψηλά επίπεδα η διαφορά που χωρίζει τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» και δημοσιεύεται την Κυριακή. Την ίδια στιγμή ενώ οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφήνουν εκτός όλα τα μικρά κόμματα, σε αυτή υπάρχει μία διαφοροποίηση που σχετίζεται με την είσοδο της Ένωσης Κεντρώων στην επόμενη Βουλή.


Στις 15 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά

Στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από την έρευνα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 28,2% έναντι 13,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή με 6,2%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%, το Ποτάμι με 2%, οι Οικολόγοι με 1,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%. Άλλο κόμμα απαντά πως θα ψηφίσει το 2,1%.


Το 6,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο, το 6,5% δηλώνει πως θα απέχει ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12,6%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με 32,3% έναντι 15,7% του ΣΥΡΙΖΑ, μια διαφορά 16,6 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 7,1%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,8%, η Ένωση Κεντρώων με 3%, οι ΑΝΕΛ με 2,4%, το Ποτάμι με 2,3%, οι Οικολόγοι με 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,6%, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3% και η Ελληνική Λύση 1,2%, ενώ το 2,4% δηλώνει πως θα ψηφίσει άλλο κόμμα. Στο 14,5% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.


Στην επόμενη Βουλή, η ΝΔ εκτιμάται πως θα λάβει 164 έδρες, 55 ο ΣΥΡΙΖΑ, 25 το ΚΚΕ, 25 η Χρυσή Αυγή, 20 η Δημοκρατική Συμπαράταξη και 11 η Ένωση Κεντρώων.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η επόμενη Βουλή θα είναι εξακομματικήhttp://www.news.gr/politikh/article/526196/nea-dimoskopisi-ferni-ke-ekto-komma-sti-vouli.html.Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...