26 Μαΐου 2017

Γιούνκερ: Σε καλό δρόμο η Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνόδου των G7 στην Ιταλία, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο» και υποστήριξε ότι «έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις».Στο ζήτημα της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαιρετίζοντας την πρόοδο στην εφαρμογή των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Στο πλαίσιο της συνόδου των G7 στην Ιταλία, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο» και υποστήριξε ότι «έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις».

Μάλιστα, εξήρε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού, «αποτίνοντας φόρο τιμής στο θάρρος του»

Ερωτηθείς για τους στόχους της σημερινής συνόδου, ο κ. Γιούνκερ επεσήμανε ότι «θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες και όχι τοίχους» και απηύθυνε μήνυμα συνεργασίας ανάμεσα στις επτά ισχυρότερες χώρες του πλανήτη.


Όσον αφορά τη συμφωνία του Παρισιού για το περιβάλλον, διαβεβαίωσε ότι θα εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου και η Ε.Ε. θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδική μνεία έκανε και στα δημοσιεύματα περί καταδίκης των υψηλών γερμανικών πλεονασμάτων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνόδου του ΝΑΤΟ.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν υιοθέτησε μία τόσο επιθετική ρητορική» σημείωσε, ενδεικτικά. «Αναφέρθηκε στα πλεονάσματα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει στις υπερβολές, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στον Τύπο» έσπευσε να προσθέσει.

naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...