Στηρίζουμε Έλληνες εφευρέτες και βοηθάμε με την ψήφο μας! (Βίντεο Εικόνες)


Δημιουργούμε ένα μέλλον όπου οι χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων θα μπορούν να σταθούν όρθιοι.

Συνειδητοποιήσαμε το πρόβλημα όταν αναλάβαμε να τροποποιήσουμε το σπίτι ενός ατόμου με κινητικά προβλήματα εξ’αιτίας τροχαίου ατυχήματος.
Όπως χαμηλώναμε τα έπιπλα, τους διακόπτες και κάναμε την τουαλέτα προσβάσιμη, διαπιστώσαμε ότι μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τα τέλεια σπίτια για αυτά τα άτομα. Δεν μπορούσαμε όμως να χαμηλώσουμε όλο τον υπόλοιπο κόσμο για αυτούς, όταν δε βρίσκονταν στο σπίτι τους. Έτσι, αρχίσαμε αν αναζητούμε τον τρόπο να σηκώσουμε τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στο επίπεδο της καθημερινής ζωής τους.











4 χρόνια έρευνας και 13 πρωτότυπα μετά, το laddroller ήταν γεγονός.


Το laddroller είναι ένα πρωτοποριακό, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά προσιτό αναπηρικό αμαξίδιο με δυνατότητα ορθοστάτησης. Μπορεί να σηκωθεί άμεσα σε όρθια θέση απλώς και μόνο χάρη στην ισχύ των τροχών του αλλά και να επιστρέψει στη καθιστή θέση μόνο με μια μικρή βοήθεια από τη βαρύτητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειροκίνητα όταν οι μπαταρίες του αδειάζουν. Η επιλεκτική τετρακίνηση και ο μοναδικός του σχεδιασμός του επιτρέπει επίσης να ξεπερνά εμπόδια σε ανομοιόμορφα εδάφη, κράσπεδα πεζοδρομίου και κενά του αστικού περιβάλλοντος. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι κοστίζει τα μισά από τις υπάρχουσες προτάσεις της αγοράς.










Με την υποστήριξή σας η laddroller θα μπορέσει να...

Χρηματοδοτήσει τη πρώτη της παραγωγή, να προωθήσει τη παρουσία της στο ευρύ κοινό και να επεκταθεί διεθνώς ώστε να ενσωματώσει καλύτερα τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων στην κοινωνία. Ο σύγχρονος κόσμος είναι φτιαγμένος για ορθίους αλλά υπάρχουν 65 εκατομμύρια χρήστες αμαξιδίων σε όλο το κόσμο που καθημερινά αντιμετωπίζουν εμπόδια, κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό αλλά και μία σειρά από επιπλοκές της υγείας τους επειδή είναι μονίμως καθιστοί. Το laddroller δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους την κινητικότητα και την αυτονομία που χρειάζονται.






Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε κι εσείς!





Έχουμε ήδη κάνει τεράστια πρόοδο στην ανάπτυξη του αμαξιδίου μας και την παγκόσμια προστασία της ευρεσιτεχνίας μας και είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα βήματά μας.








Οι πρώτοι “Βιονικοί Ολυμπιακοί Αγώνες”.

Διοργανωμένοι από το ΕΤΗ στη Ζυρίχη της Ελβετίας, ο σκοπός του Cybathlon ήταν να δείξει τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για τους ανθρώπου με κινητικά προβλήματα.
Η τεχνολογία εκεί ήταν μοναδική: ρομποτικά κάτω άκρα, εξωσκελετοί με αυτόνομη λειτουργία, βιονικά χέρια, συστήματα υπολογιστών που καθοδηγούνται με τη σκέψη και το δικό μας αμαξίδιο, το laddroller να εκπροσωπεί τη χώρα μας. Η εντονότερη όμως ανάμνησή μας από τη διοργάνωση αυτή ήταν η υπερπροσπάθεια των συμμετεχόντων με κινητικά προβλήματα. Μας έδειξαν ότι τα πάντα είναι δυνατά.





Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε κι εσείς!






















Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas
http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια