«Μούγκα» η «διακοσμητική» Μογκερίνι στην απειλή πολέμου της Τουρκίας στην Κύπρο – Εμείς έτοιμοι!







Το βλέμμα στραμμένο στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά το μυαλό παραμένει στο Αιγαίο. Το πού θα επιλέξει η Τουρκία να κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση και να φθάσει στην πρόκληση θερμού επεισοδίου παραμένει ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα, γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος στην εφημερίδα «Ειδήσεις» την Παρασκευή.




Η Τουρκία τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην κυπριακή ΑΟΖ και ειδικά στο οικόπεδο 6, νοτιοδυτικά του νησιού.


Εκδίδει παράνομες Navtex, τις οποίες άλλοτε χρησιμοποιεί και άλλοτε όχι, ενώ έχει διαρκώς το «Barbarοs» να πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ σε μια παράδοξη «επίδειξη σημαίας».


Η Αθήνα παρακολουθεί τις τουρκικές κινήσεις και θεωρεί ότι στα «ατού» της είναι ο «διεθνής παράγοντας», ο οποίος λόγω των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στην περιοχή δεν επιθυμεί -λογικά- ανάφλεξη.


Δεν πείθονται όλοι από αυτή την άποψη και επισημαίνουν ότι υπάρχει και η «αντίστροφη ανάγνωση», η οποία λέει ότι ίσως να εξυπηρετεί η δημιουργία ελεγχόμενης έστω κρίσης στην Κύπρο καθώς θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και προς την Αθήνα αλλά και προς τη Λευκωσία, η οποία ήδη πιέζεται για «νέα Γενεύη» και «λύση» του Κυπριακού.



Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το ενδεχόμενο πρόκλησης κρίσης στο Αιγαίο όχι μόνο δεν έχει απομακρυνθεί, αλλά μπορεί να προκληθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.


Δεν αποκλείουν, μάλιστα, να προσπαθήσει η Τουρκία να δημιουργήσει θέμα για έρευνες στο Αιγαίο που είναι προγραμματισμένες εδώ και καιρό να γίνουν.


Στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ άπαντες επισημαίνουν την εξοργιστική απουσία και σιωπή της Ε.Ε.


Από τις 12 Απριλίου η Τουρκία έχει εγγράφως απειλήσει με πόλεμο την Κύπρο! Καμία απολύτως αντίδραση, δήλωση και πολύ περισσότερο ενέργεια από τις Βρυξέλλες δεν έχει γίνει!


Η Φ. Μογκερίνι, επικεφαλής της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της Ε.Ε., παραμένει… βουβή.


Πολλοί στο ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν το γεγονός ότι πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής της Ε.Ε. είναι ο Έλληνας αντιστράτηγος Μ. Κωσταράκος και θέτουν το εύλογο ερώτημα γιατί αυτή η θέση δεν έχει αξιοποιηθεί.


Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος όσο και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στις ομιλίες τους στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισαν με έμφαση τις πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν με τις ΗΠΑ, χωρίς καμία αναφορά στην Ε.Ε. για οποιοδήποτε θέμα.


Η απόρρητη ενημέρωση που προανήγγειλε ο Καμμένος θα γίνει σύντομα, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΕΘΑ, γιατί η ηγεσία θέλει να γνωρίζουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο αλλά και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.



Επίσης πρέπει να γνωρίζουν τις εναλλακτικές λύσεις αντιμετώπισης για τα πιθανότερα σενάρια προκλήσεων που μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, καταλήγει το δημοσίευμα των «Ειδήσεων» υπό τον τίτλο «Συναγερμός σε δύο μέτωπα».Αναδημοσίευση από: tribune.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια