13 Μαΐου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ: Έριξαν τα συστήματα σε στόχους «κλειδιά» σε όλο τον κόσμο – Ζητάνε λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν (Χάρτης)

Ένας ιός ransomware εξαπλώνεται επιθετικά σε όλο τον κόσμο, με πάνω από 50.000 υπολογιστές να έχουν μπει ήδη στο στόχαστρο.Συγκεκριμένα ο ιός έχει χτυπήσει συνολικά σε 57.οοο σημεία μέχρις στιγμής. Πρόκειται για έναν ισχυρό ιό που «παραλύει» τους υπολογιστές, καθώς κρυπτογραφεί αρχεία (βίντεο, φωτογραφίες, αρχεία word), τα οποία οι χρήστες δεν μπορούν να επανακτήσουν ούτε με τη βοήθεια ειδικών. Ο μόνος τρόπος «ξεκλειδώματος» είναι να υποκύψουν στον εκβιασμό και να πληρώσουν «λύτρα» σε ηλεκτρονικό νόμισμα (bitcoin).

Η αύξηση στη δραστηριότητα του malware παρατηρήθηκε στις 8 π.μ. CET (07:00 GMT) σήμερα την Παρασκευή, όπως ανάφερε η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Avast, προσθέτοντας ότι «γρήγορα κλιμακώθηκε σε μια μαζική εξάπλωση.»

Σε λίγες ώρες, πάνω από 57.000 επιθέσεις sono stati έχουν εντοπιστεί σε όλο τον κόσμο, είπε η εταιρεία σε δημοσίευμα της.


O ιός, γνωστός και ως WanaCrypt0r 2.0, πιστεύεται ότι είναι και ο ίδιος που έχει χτυπήσει την Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) σε νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την μεγαλύτερη εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ισπανίας Telefonica.


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ίδιος ιός έχει χτυπήσει μαζικά και κυβερνητικές υπηρεσίες στη Ρωσία. Μέχρι στιγμής εκτιμάται ότι τα θύματα του εξαπλώνονται σε 74 χώρες σε όλο τον κόσμο από την Αμερική έως της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένης όλης της Ευρώπης. Στις διάφορες υπηρεσίες έχουν ζητήσει από τους εργαζόμενους να κλείσουν τους υπολογιστές τους και να μην συνδέονται με το ίντερνετ καθώς φοβούνται ότι ο ιός εξαπλώνεται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου μπορεί να φτάσει στα 5 εκατομμύρια μηνύματα ανά ώρα.

πηγη


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι Είναι Το Ισλάμ Και Τι Θέλει Από Την Ευρώπη

Ιωάννης Μιχαλέτος.... Αίσθηση έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό, μετά την ανάρτησή της στο διαδίκτυο, η διάλεξη του αναλυτή – συντονιστή ...