Ο Σμπώκος εμπλέκει τον Τσοχατζόπουλο σε κύκλωμα «νονών» της νύχτας






Στην τελική ευθεία εισήλθε η μεγάλη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων με βασικό κατηγορούμενο των πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο καθώς σήμερα η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας
, κήρυξε το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας και διέκοψε τη δίκη για τις 14 Ιουνίου 2017, οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας επί της ενοχής ή μη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του
Λίγο πριν την έκδοση της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος και άλλοτε "δεξί χέρι" του Άκη Τσοχατζόπουλου εξαπέλυσε "μύδρους" κατά της Βίκυς Σταμάτη και του συζύγου της για όσα είπε η πρώτη σε βάρος του. Μάλιστα, ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ άφησε σαφείς υπαινιγμούς για εμπλοκή του Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των εκβιασμών ποινικών, μέσω βομβιστικών επιθέσεων.
Πρόκειται για την υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον της δικαιοσύνης και αφορά το κύκλωμα "νονών" που είχε το στρατηγείο του στις φυλακές Κορυδαλλού και τα μέλη του οποίου φέρονται να εκβίασαν τον Γ. Σμπώκο, μέσω βομβιστικών επιθέσεων σε βάρος συγγενικών του προσώπων προκειμένου να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο Γ. Σμπώκος λαμβάνοντας το λόγο από το δικαστήριο θέλησε να απαντήσει στις "μειωτικές", όπως τις χαρακτήρισε, αναφορές της Βίκυς Σταμάτη προς το πρόσωπό του τόσο κατά την απολογία της τον περασμένο Μάρτιο όσο και σε τηλεοπτική εκπομπή στις 12-4-2017. Τότε η Βίκυ Σταμάτη είχε πει για τον κ. Σμπώκο: «Ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ. Σμπώκο γιατί είναι η "τσάντα" του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής ΄Άμυνας» Ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου απαντώντας στη Βίκυ Σταμάτη, τόνισε μεταξύ άλλων:
"Είναι λογικό να μη θέλει να δεχθεί ερωτήσεις κάποιος που εν γνώσει του κατασκευάζει ευφάνταστα σενάρια. Διότι είναι προφανές ότι με τις με ερωτήσεις το ψέμα θα αναδειχθεί κα το σενάριο θα κααπέσει συθέμελα. Και μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία οι προφανείς ερωτήσεις που θα υποβάλλονταν θα ρωτούσαν το αυτονόητο: "αν πράγματι άκουσες ότι κάποιος είναι η τσάντα του συζύγου σου, δεν είναι λίαν προφανές ότι γνώριζες την παράνομη προέλευση των χρημάτων του; "Πέραν αυτού, όπως σας είναι γνωστό, στις 15 Μαρτίου του 2000 είχα αποχωρήσει από τη θέση που κατείχα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είχα εκλεγεί Βουλευτής στις εκλογές που ακολούθησαν . Επομένως δεν είχα έκτοτε καμία σχέση με το υπουργείο και τον Α. Τσοχατζόπουλο. Από που δηλαδή θα έπρεπε να με απομακρύνει το , 2000 , από τη θέση του βουλευτή; »

Συνεχίζοντας είπε: "Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της."

Στρεφόμενος και κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, θεωρώντας ότι αυτός κρύβεται πίσω από τους ισχυρισμούς της κ. Σταμάτη, τόνισε: «Ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό.Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο - αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη - Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφείς βιβλίων τους.»



Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/791774/o-smpokos-emplekei-ton-tsoxatzopoylo-se-kykloma-nonon-tis-nyxtas#ixzz4ghMf7Aeq

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια