Συνεχίζουν τον «χαβά» τους - Η τουρκική εφημερίδα Aydınlık μάς κατηγορεί ότι καταλάβαμε τη Θύμαινα – Πράγματι… το 1912






Συνεχίζουν τον «χαβά» τους οι τουρκικές κεμαλικές εθνικιστικές εφημερίδες, που προπαγανδίζουν ασύστολα ότι η Ελλάδα «κατέλαβε στρατιωτικά» μεταξύ των ετών 2004 και 2014 «18 τουρκικά νησιά» στο ανατολικό Αιγαίο.


Η αριστερή εθνικιστική Aydınlık (στα «νιάτα» της όργανο του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος) σε είδηση με τίτλο «Η Ελλάδα αυξάνει την ένταση», δημοσιεύει τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ, σύμφωνα με τον οποίο, ενώ η Τουρκία διεξήγαγε την άσκηση «Θαλασσόλυκος» στο Αιγαίο, το Ελληνικό Ναυτικό διεξήγαγε στη «Θύμαινα [Hurşit adası] Αϊδινίου» την άσκηση «Κεραυνός 2017».

Η Θύμαινα είναι νησί του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας και βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας. Ανήκει στην Ελλάδα από το 1912. Οι Τούρκοι θυμήθηκαν μετά από 105 χρόνια ότι το νησί είναι «τουρκικό».

Παλαιότερα λεγόταν και Φύμαινα. Κατά μία εκδοχή το όνομα Θύμαινα πιστεύεται ότι οφείλεται στα πολλά θυμάρια που υπάρχουν στο νησί.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος μετά τους Φούρνους με έκταση 10,071 τ.χλμ..

Ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 136 κάτοικοι που διαμένουν στους δύο οικισμούς του νησιού την Θύμαινα και την Κεραμειδού.
Έλληνες εθνοφύλακες στους Φούρνους ατενίζουν τη θέα στην πρόσφατη άσκηση Κεραυνός 2017.


Όπως αναφέρει ακόμα το τουρκικό δημοσίευμα, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος κ. Νικόλαος Μανωλάκος με τον «ελληνικό στρατό κατοχής», έκαναν κατά τη διάρκεια της άσκησης επίδειξη σημαίας και δύναμης στη Θύμαινα, παραβιάζοντας τα τουρκικά χωρικά ύδατα, αναφέρει το δημοσίευμα, και προσθέτει ότι η Ελλάδα, συμπληρωματικά με τις μονάδες του τακτικού στρατού έχει εγκαταστήσει και εξοπλίσει και πολίτες στο νησί.
Οι Τούρκοι προφανώς αναφέρονται στην εικονιζόμενη «επίδειξη σημαίας». Διαβάζοντας το τουρκικό κείμενο και κοιτώντας τις φωτογραφίες που έχει αναρτήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στη σελίδα του [εδώ], μας δημιουργείται η πεποίθηση ότι οι Τούρκοι «συνάδελφοι» κοιτάνε τις εικόνες και γράφουν σενάρια από τα κεφάλια τους.

Συγκεκριμένα, έχουν εφοδιαστεί με όπλα, πυρομαχικά και στολές. Και για όλα αυτά, η κυβέρνηση του ΑΚΡ δεν έχει εκδώσει καμία νότα, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πρόκειται για ψευδέστατο σε όλα του εκτός από μια αλήθεια: Το νησί είναι οχυρωμένο σαν αστακός και όποιος Τούρκος τολμά ας το ζυγώσει.

Δείτε τη Θύμαινα στον χάρτη:





Υπάρχει όμως ακόμα μεγαλύτερη γελοιότητα, που ξεπερνά τις δημοσιογραφικές γραφικότητες και έχει να κάνει με την τουρκική Βουλή.

Ο Τούρκος βουλευτής Αττάλειας του «κεντροαριστερού» κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Νιγιαζί Νεφί Καρά, κατέθεσε ερώτηση στην τουρκική Βουλή, με την οποία ζητά να ενημερωθεί από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών,
Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αν η «Κυρά Παναγιά (Κeçi adası) Μούγλων» θα ανοίξει στον τουρισμό κατά την τουριστική περίοδο, καθώς και βάσει ποιας συνθήκης, η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει σε επισκέψεις τουριστών νησί που βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το «κοσμικό» κεμαλικό κεντροαριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υιοθετήσει πλήρως τους ψευδέστατους ισχυρισμούς του Ουμίτ Γιαλίμ για να ασκεί «πατριωτική» αντιπολίτευση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Έτσι, τα όσα έλεγε ο Ουμίτ Γιαλίμ και ήταν μέχρι πρότινος οι ισχυρισμοί ενός περιφερόμενου γραφικού, πλέον αποτελούν επίσημη ρητορική του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας, το οποίο κάποιοι θεωρούν «καλύτερο» ή «λιγότερο επικίνδυνο» από τους ισλαμιστές.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι κεμαλικοί δεν είναι «καλύτεροι» από τους ισλαμιστές. Όσο «μουρλός» κι εάν είναι ο Ερντογάν, από την ημέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Τουρκίας μαζί του θερμό επεισόδιο δεν είχαμε. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι και δεν θα έχουμε στο μέλλον.

Οι κεμαλικοί από την άλλη είναι άκρως επιθετικοί προς τη χώρα μας και αρκετοί Έλληνες αναλυτές συζητούν μεταξύ τους ότι μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ενός πολέμου με την Τουρκία εάν πάθει τίποτα ο Ερντογάν και «φύγει» από τη ζωή παρά όσο παραμένει στην εξουσία.


Σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι έτοιμη για οποιονδήποτε Τούρκο που θα αποπειραθεί να «πάρει» ελληνική γη.



ΠΗΓΗ



Το διαβάσαμε από το: Συνεχίζουν τον «χαβά» τους - Η τουρκική εφημερίδα Aydınlık μάς κατηγορεί ότι καταλάβαμε τη Θύμαινα – Πράγματι… το 1912 http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/05/aydnlk-1912.html#ixzz4iNdIlXpu


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια